ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Свободна държава или подчинена на Русия - това е въпросът пред българите за България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Анализ на историка и политически анализатор Емил Соколов:

В България се разиграват две сюжетни линии, които са взаимносвързани. Прав е Кирил Петков да споделя, че коренът на всичко е корупцията, която се зарежда с съветски пари.

У нас групировките, на които Русия заплаща, са два вида. Първият вид са реактивните партии като Българска социалистическа партия и Възраждане. Слугинажът на тези две организации към Русия се показва в това, че те постоянно реагират, когато съветските ползи са застрашени. Искаме да изгоним Митрофанова? Не може. Искаме да пратим военна помощ на Украйна? Не може. Разбира се, Възраждане вкарват за цвят и митинг против НАТО и Европейски Съюз. Те знаят, че няма да съумеят, само че са рискови, тъй като поддържат и постановат кремълската линия у нас. Българска социалистическа партия и Възраждане нямат потенциала да постановат дневен ред, само че могат да сaботират всяка стъпка, която България подхваща против съветските ползи.

Вторият вид групировки са самодейните. Тази група може да се назовава още и хибридни. Това са ГЕРБ и Движение за права и свободи. Въпреки че на доктрина и двете са за Европейски Съюз и НАТО, ГЕРБ и Движение за права и свободи обслужват икономическите ползи на Русия като интензивно оказват помощ за построяването на планове като Турски поток. При ръководството на ГЕРБ присъединяване в самодейностите на НАТО беше просто официално. На процедура нищо не се случваше, тъй като Борисов постоянно тупаше топката. Разбира се, щом стане въпрос за обслужване на съветските енергийни ползи, там ГЕРБ бяха от най-активните. Движение за права и свободи ги поддържаше интензивно, само че без да се набива на очи.

С други думи, сега в българския парламент първо имаме Българска социалистическа партия и Възраждане, които са намерено проруски и саботират всевъзможни начинания против Русия. После имаме ГЕРБ и Движение за права и свободи (тук влиза и дъщерната компания на Движение за права и свободи - ИТН), които сякаш са евроатлантически насочени, само че в действителност напълно обслужват ползите на Кремъл във вътрешната ни политика. Докато Българска социалистическа партия и Възраждане реагират на всичко срещу Русия, ГЕРБ и Движение за права и свободи скритом обслужват Москва, маскирани като евроатлантици. Всичко това се финансира с съветски пари. Докато Русия продължава да заплаща, ще има кой да я обслужва.

Демократичните партии в българския парламент са две - Политическа партия и Демократична България. Общо имат 83 депутата. С други думи, 2/3 от депутатите са подвластни от Русия, а единствено 1/3 не са. За да имаме някакво обикновено ръководство, се постанова краткотраен съюз с някои от плановете на Кремъл. Просто математиката не излиза по различен метод. Това принуждава държавното управление да се бие на два фронта по едно и също време - един вътрешен и един външен. В естествените демокрации такова нещо няма, тъй като там разграничението сред ръководещи и съпротива е ясно. Тук то се размива, тъй като сме в непрекъснато положение на хибридност.

За да оцелее държавното управление, то би трябвало да направи по този начин, че в нито един миг да не се постанова да се бие намерено и на двата фронта. Например, в този момент приоритет на Политическа партия е да не разрешат на Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи да овладеят Българска народна банка, с което ще управляват икономическите процеси в страната. Това значи български пари да продължат да се употребяват за съветски цели. Гласуването на военна помощ за Украйна се отсрочва, до момента в който не се загаси пожарът с Българска народна банка. Когато това стане, може да се прегледа украинският въпрос, само че тогава офанзивата против ГЕРБ и Движение за права и свободи ще буксува, тъй като с 83 депутата, разграничени сред две партии, толкоз е допустимо. Не можеш да се биеш с всички по едно и също време.

Не става въпрос за липса на предпочитание, подмолни ползи или нещо друго. У нас едвам 1/3 от Народното събрание се състои от хора, които не са на хранилката на Русия. Това решение не го направиха нито Политическа партия, нито Демократична България, а българските гласоподаватели. Ние избрахме да продължим да сме подвластни от Русия. Нерешителността на държавното управление се дължи на нас, тъй като отхвърляме да се еманципираме. За да станем деен член на НАТО и Европейски Съюз, би трябвало в обществото да има задоволително огромна сериозна маса, която да поддържа това решение. Войната в Украйна за следващ път слага на дневен ред въпроса каква страна желаеме да бъдем - свободна или подчинена на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР