Уволнената при кабинета Стефан Янев шефка на Агенцията по вписванията

...
Уволнената при кабинета Стефан Янев шефка на Агенцията по вписванията
Коментари Харесай

Уволнена шефка на Агенцията по вписванията става главен секретар на МС

Уволнената при кабинета Стефан Янев шефка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева е спечелила конкурс и ще заеме непрекъснато постта основен секретар на Министерски съвет. Козарева, която и сега е на тази позиция, само че като краткотрайно изпълняващ, се е явила на конкурс, нямала е конкуренция и ще бъде бетонирана на него, написа clubz.bg.

Изданието напомня, че Козарева бе избрана за и.д. основен секретар незабавно след встъпването в служба на служебния министър председател Димитър Главчев. На 8 май за поста е бил разгласен конкурс с 10-дневен период за подаване на идея на тематика „ Усъвършенстване на главните процеси в администрацията на Министерския съвет в подтекста на електронното ръководство “. На състезанието се е явила единствено Козарева и е класирана преди всичко. От clubz акцентират, че това е първият конкурс от този тип за поста основен секретар и той изненадващо се провежда от длъжностен кабинет. Така Козарева ще бъде бетонирана на поста и оттатък късия небосвод на служебното държавно управление.

Габриела Козарева бе отстранена от Агенцията по вписванията при служебния кабинет на Стефан Янев с мотив насъбрани съществени пропуски в работата на организацията. Тогава правосъдният министър Янаки Стоилов разгласи, че в организацията е забавена обработката на голям брой финансови доклади и откъслечен Търговски указател с осведомителната система на бизнес регистрите. Проверката в организацията тогава стартира по различен мотив - отвод да се впишат рокади в две лечебни заведения - " Лозенец " и " Александровска ". Козарева е кадър на НГДЕК, приключила е право в СУ, била е зам.министър на спорта и е оглавявала и организацията за поощряване на дребните и междинни предприятия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР