ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Октай: Озаптете мъжката секретарка на Доган

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Българските управляващи би трябвало да озаптят мъжката секретарка на Ахмед Доган – Мустафа Карадайъ. Трябва да носи наказателна отговорност за провокиране на етническо напрежение. Това сподели пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Ето какво още показа той:

Защо Движение за права и свободи припознаха шефа на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков като техен максимален зложелател?

С неговото назначение за длъжностен министър на Министерство на вътрешните работи, той бе претрупан с нелеката задача да ограничи пазаруването на гласове и следения избор в България. Със своите дейности Рашков разобличи освен дребните брокери, само че и активността на локалните феодали, които провеждат целия този развой. Голяма част от този следен избор на процедура бе кръстосан точно след дейностите на полицията. Стана ясно също по този начин, че политически играчи, които постоянно са разчитали на следени гласоподаватели, са главно от Движение за права и свободи и ГЕРБ. Оказа се, че те от самото начало са работили в единодушие. Това провокира остра реакция от страна на двете политически партии. Движение за права и свободи изгубиха доста гласове от твърдия си електорат. Получиха към 180-190 000 гласа за първи път. Компенсираха ги до 320 000 с гласове от Турция и от циганските квартали, изключително на Северозападна България. В това опълчване виждам огромна заплаха за страната ни.

В какво се състои тя?

По-сериозната част от акцията против Бойко Рашков е заиграването на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ с рисковата етническа карта. След като чух неговите последни изказвания, считам, че той би трябвало да бъде озаптен от българските управляващи. Той си играе с етническата карта, която е една от най-опасните освен у нас, само че и на Балканите. Би трябвало да носи даже наказателна отговорност за провокиране на етническо напрежение в България. И то с всички обществени изяви.

Защо го вършат тъкмо в този момент?

Винаги модела „ Доган “, посредством етнизирането на наличието си в общественото пространство, се пробва да прикрие своите т- нар. обръчи и мафиотски кръгове. Винаги съм казвал, че тактиката им е простичка –пипнете ли Доган, заплашвате етническия мир. Пипнете ли хора към Доган с разкритие на разнообразни мафиотски канали, значи заплашвате етническия мир. Този модел Ахмед Доган го ползва посредством следващата си мъжка секретарка – Мустафа Карадайъ. Вижда се, че го прави доста нападателно.

Как си я обяснявате?

По един единствен метод - с разкритията както на Бойко Рашков, по този начин и с тези на Кирил Петков и Асен Василев за разграбването на страната по разнообразни схеми. Всичко това още повече раздразни Движение за права и свободи. И през днешния ден, когато Петков е министър председател, се разбра желанието му за сериозна правосъдна промяна – както с смяна в активността на КПКОНПИ, по този начин ѝ посредством закриване на бухалките на мафията – профилирания съд и профилираната прокуратура. Има съществено желание да се преструктурира държавното обвиняване и да се в профил най-сериозния чадър на модела „ Доган “ – Иван Гешев. Всичко това слага в опасност този модел. Доган бе осветлен от кукловодите си, че е мажоритарен притежател на ТЕЦ-Варна. От там идва огромната опасност да него и за всички феодални величия на Движение за права и свободи в общините. Те занапред чакат да бъдат разобличени за източване на европейски фондове. Тук влиза и цялото семейство на Мустафа Карадайъ.

Защо го споменавате персонално?

Той е заинтригуван с къщите за посетители, със закупуването на големи парцели. Тези хора са застрашени от следствията, които ще стартира бъдещата преструктурирана Антикорупционна работа. Съвсем обикновено ще бъде да ги попитат от кое място и по какъв начин са придобили благосъстоянията си. Доган би трябвало да каже от кое място е имал средствата, с цел да купи 2/3 от активите на ТЕЦ-Варна. Той би трябвало да отговоря за енергийни планове, за собствеността на „ Росенец “, за хотела в Девин, за Сараите в столичния кв. „ Бояна “. Разбира се, че всичко това съставлява опасност за тях. Страхуват се от сходни следствия, тъй като посредством развяване на етническата карта до момента те се считаха за недосегаеми. Точно по тази причина през годините си разрешиха да управляват доста процеси. Не инцидентно към Доган бяха приобщени огромна част от мафиотските групировки.

Интервю на Катя Илиева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР