ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Вълнуват се от пачките и презервативите. Но пак гласуват за същото

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Хиляди се вълнуват от пачките и кюлчетата, от фотосите в спалнята на някогашния министър председател. Шушукат за обири и злоупотреби, само че отново си гласоподават твърдо за ГЕРБ. От какво се интересуват българите в действителност? Коментар на А. Андреев.

Дали фотосите с пачките евро в действителност са от спалнята на някогашния министър председател господин Бойко Борисов и дали не са манипулирани – дефинитивни доказателства за това липсват. Дали 57-те милиона от автомагистрала „ Хемус “ и други сходни суми по сходни планове са се „ разсеяли “ някъде по трасето със знанието или в полза на някогашния министър председател господин Бойко Борисов – дефинитивни доказателства и за това липсват.

От какво се вълнуват българите

Но даже да би имало такива доказателства, занапред с просто око се вижда, че фотосите, пачките, револверът и противозачатъчните продукти ще развълнуват повече жители на българската територия, в сравнение с скучните сведения за строителни материали, цени, технологии, асфалт, пътно-строителна техника и вериги от банкови сметки. Независимо дали под балдахина на господин Бойко Борисов е влизала Мата Хари, Саломе или лейди Макбет, за бъдещето на българската държавност сантименталните похождения на някогашния български министър председател са просто записка под линия.

Българската държавност не зависи от половия живот на високопоставените си политици, тя не зависи даже от пачките в чекмеджетата им. Българската държавност зависи от това да се съблюдават законите в страната: да се проверяват кражбите на големи публични средства и бързо да се подвеждат под отговорност отговорните.

В момента обаче нищо такова не се случва. Четири дни преди изборите популацията на българската територия се диви на пачките, а партията на някогашния министър председател господин Бойко Борисов „ Граждани за европейско развиване на България “ решително продължава да води в допитванията.

Посветените настояват, че 600 000 души в тази страна не престават решително да гласоподават за гореспоменатите, просто тъй като са директно и съдбовно материално подвластни.

Как наподобява България извън?

За корупционните зависимости в България се написа и приказва не от през вчерашния ден. Тези дни редица западноевропейски медии още веднъж черно на бяло написаха, че страната е корумпирана и повториха догатката, че дългогодишният министър председател има принос за това. Така се виждат нещата извън.

Но какви са „ нещата “ в действителност? Тук няма по какъв начин човек да не сети за по този начин наречения „ пачи тест “: „ Ако нещо наподобява като патица, плува като патица и квака като патица, то най-вероятно е точно патица “…

*Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР