ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Д-р Светлозар Сардовски: Зелените сертификати са коридор за разпространение на вируса

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
- Защо наричате „ цялостно безумие “ издаването на документ след първа доза ваксина?

- Фактите са следните: Оказва се, че имунизираните се заразяват и популяризират коронавирус, т.е. заразяват и други, в идентична степен, както и неимунизираните непреболедували. Даже освен това, в страните, в които има доста висока степен на имунизация с над 85-90% има и позитивна наклонност имунизираните повече да популяризират вируса, в сравнение с неимунизираните. Затова има пояснения, има задоволително очевадни данни в тези страни и изявления от достоверни източници, че това е по този начин и се удостоверява от практиката. Примерно от моята процедура, от процедура на сътрудници, които разпитвам- всеобщо имунизирани са болни и идват за прегледи. Докато аз персонално и други сътрудници нямаме преболедували, които да са се заразили отначало.

Т.е. има спад на успеваемостта на имунизациите за предотвратяване от заболяване в изискванията на Делта разновидността. И втората причина е, че на имунизираните, изключително с даването на зелен документ, им се основава подправеното чувство, че са защитени от заболяване и не могат да се разболеят, не могат да заразяват. Щъкат напред-назад, без да съблюдават никакви обикновени хигиенични ограничения и популяризират болестта. Поради тази причина зеленият документ от сякаш ограничителен болестта се трансформира в зелен кулоар за разпространение на коронавирус.

Тук е мястото на нашите виновни приятели, да се отличим от европейците, най-малко да го отменим за България или да се вкарат в него и хората, които са преболедували импровизирано, т.е. имат антитела, само че имат негативни PCR и антигенни проби или не са си правили такива. Смята се, че тези хора са към пет пъти повече от публично преболедувалите.

Да не приказваме, че зеленият документ е основан от европейската комисия за свободно пътешестване сред страните членки, а не както бе преобразен в доста от страните, в това число и нашата, да е наложителен документ да упражняваш правото си на работа и да вървиш на публични места. Дискриминира хората, разделя ги и това въобще не е добре.

-Всъщност се обмисля, доколкото разбирам, у нас управляващите разискват и документ за антитела. Дано да се случи.

-Да, нека да се случи. Аз съм един от тези и доста мои сътрудници, които сме за това. За страдание има някои от така наречен сякаш водещи експерти, които хем споделят „ Да, добре, ще го вкараме, обаче на всеки два месеца да се изследваме за равнища на антитела “, което е цялостно безумие също. Наистина аз съм склонен с специалистите, че по равнището на антителата не може да се реши степента на имунитета какъв е - прекрасен или неприятен, най-общо казано. Те са единствено уверение, че човек е преболедувал и би трябвало който показа тест за антитела да му се даде най-малко една година зелен документ, който разбрахме, че е неправилен в действителност. Уж самите експерти споделят, че равнището сякаш няма значение, пък щели да го мерят. Това е нонсенс.

Има към този момент задоволително данни, че естествено добитият имунитет е доста по-ефективен и доста по-дълготраен от имунизационния. Това е безусловно несъмнено и се удостоверява от практиката на хора, които преглеждат. Затова аз споделям, че не е значимо единствено да се четат изявления и да се цитират, а би трябвало и да се преглеждат хора. И тези, които преглеждат и знаят изявленията, те би трябвало да бъдат слушани, а освен тези, които теоретизират - професори сякаш водещи, изказващи се по малкия екран, които не са виждали болен човек. Ето, аз ви споделям, имам близо 2000 пациенти (минаха 1000 не съм ги броил, само че са там някъде). Досега аз нямам нито един преболедувал наново. А имам към този момент стотици, които са имунизирани преболедували, непрестанно ми се обаждат по телефона имунизирани близки. За наслада, в този момент още се резервира, въпреки и спадаща и тя, успеваемостта на имунизациите против тежко протичане и гибел, което отново не е малко. Нека хората се имунизират, изключително високорисковите. И да се махнат тези глупави документи. Може би да останат единствено за пътешестване, тъй като европейците като ги виждам са „ дървени глави “.

- Тогава каква е задачата на документите, в случай че не е превантивна?

- Аз Ви споделих, те бяха основани за свободно пътешестване сред страните членки. Вече има депутати от Европейска комисия, които споделят, че това се изроди - не може този документ да е документ, задължаващ хората да го имат, с цел да могат да работят и да вървят на публични места. Това е дискриминация. Освен това, от чисто здравна позиция, е безусловно неправилен заради причините, които показах.

- Казвате, че хората над 65 години е целесъобразно да се имунизират поради прословутото съответствие полза-риск. Че по този начин ще пропуснат затруднение и гибел.

- Точно по този начин.

- Вече стана ясно, че в 2/3 от смъртни случаи у нас става дума за хора над 70 години. Хората обаче се опасяват. Всеки има свои аргументи и не всеки път става дума за прословутото подигравано чипиране. Какво им казвате поради какъв брой медици са се ваксинирали?

- Ами, вижте в този момент, медиците са извадка от населинието. Така че неграмотността обгръща някои от тях

Основният проблем беше заложен от началото на епидемията - освен неналичието на неправилна информационна акция, а съществуването на отрицателна такава от тогавашния щаб и всички към него специалисти, които освен пропуснаха да вдъхнат доверие на хората, да им обяснят. Но те нямаше по какъв начин да им обяснят, тъй като бяха некомпетентни и необразовани с едно малко изключение- проф.Кантарджиев, на който обаче не даваха доста да приказва. Ако бяха спечелили доверието на хората, нямаше потребност в този момент да се вършат всички тези лупинги, да се упрекват хора, да умират толкоз хора. Всъщност вирусът ще премине и през имунизираните и тогава ще се успокои. Проблемът съгласно мен е новите разновидности, които ще се появят, които ще са още по-заразни, тъй като такава е философията на вируса. Остават разновидностите да се възпроизвеждат тези, които са най-заразни. Дано да не са толкоз убийствени. Ще забележим това. И тъй като тези, които прекарват имат имунитет и против новите разновидности. А тези, които не са преболедували, го нямат, тъй като имунизациите дават антитела (не единствено антитела, само че това е най-разбираемо) единствено против шипчетата, с които вирусът влиза в клетката. Докато преболедувалите имат, с изключение на антитела против шипчета, в случай че си представим вируса като едно цяло тяло, и антитела против цялото тяло на вируса, което е най-неизменчивата част от вируса. Примерно, sars и mers, които към този момент над 10-15 години имат история на преболедуване, вирусите им имат към 80-85% съвпадане на тези РНК протеинови последователности и хората, които са го преболедували, имат имунитет и към новия ковид.

- Доколкото е известно, постоянно затруднение след Ковид 19 да са така наречен миокардити - при кои хора ги наблюдавате?

- За наслада, не са толкоз чести. Имам един случай на преболедувал и два случая на имунизирани с такива затруднения. За страдание по-чести се оказват при деца след имунизация. Преди беше неразрешено до 15-годишна възраст, противопоказано. След това споделиха, че от 12 до 15 години е целесъобразно, а в този момент и на дребни деца. Британската здравна организация преди две-три седмици излезе с изследване и с рекомендация, че до 12 годишна възраст не предлага да се имунизират, а сред 12 и 15 годишна възраст изгодата е по-малка от възможната щета. Примерно, в случай че на 1 млн. имунизирани деца сред 12 и 15 години, в случай че предотвратите 20 случая на интензивно лекуване (не интубация) може да се възползвате от 40 на милион миокардита, което е два пъти повече. Това е изчисляването полза-риск. Виждаме, че изгодата е доста по-малка от възможната щета. И просто би трябвало да се каже до тук. Най-сигурното е, че 65 години нагоре. Надолу спада риска. От 65 години нагоре и здрав да си, риск има. Ако се бяха ваксинирали от началото, тогава и аз писах и до Министерството на здравеопазването, никой не ти обръща внимание…, вместо тези зелени коридори- те в действителност бяха доста нездравословни, тъй като възрастните хора, които трябваше да се имунизират не можаха да се вредят да се бутат по опашки с младите. Зелените коридори трябваше да са за хора от 65 години нагоре, както се стартира в другите държави- стартира имунизацията от 85+, 75+, надолу до 60г. И в случай че бяха имунизирани всички тези, които 90% от смъртността е от тях, щеше да се популяризира болестта, само че нямаше да има натовареност на здравната система и толкоз доста гибел. Това беше заложено още предходната година от предходните ръководещи и т.нар.щаб. Това е истината.

Всеки самичък си преценя, само че откакто е осведомен. Проблемът при нас е, че популацията не беше осведомено. Там, където е слаба информираността и медицината, на напред във времето излиза парамедицината и конспирацията. Това е ясно. Това не съм го измислил аз. Обществото би трябвало да е осведомено вярно, което не се случи у нас. И по тази причина то се лута по всички страни. Излизат едни и същи по тв приемника, както им споделям аз, сякаш водещи експерти, които не зная дали това, което приказват, го мислят, само че в случай че не го мислят и го приказват е по-лошо в сравнение с в случай че го мислят, тъй като слушам, че някои от тях в диалози с сътрудници, а не по малкия екран, напълно друго мнение имат.

- Какво им става по тв приемника?

- Ами по тв приемника не знам какво им става. Те всички са подвластни, тъй като множеството от тях са на началнически длъжности в държавни институции или или със смесено държавно присъединяване и пеят това, което им наредят- Това е още по-лошо. Ако знаеш какво би трябвало да правиш, не го правиш назад

- Тъжен край на нашата среща...

-Искам да кажа нещо доста значимо: Здравето не е единствено физическо здраве. Здравето и то по СЗО изтъквам, тези които ни ръководят сякаш е съществуване на цялостно физическо и психическо здраве. Значи в този момент какво се случва- под предлог да спасим физическото здраве на дребна част от популацията., увредихме голямата останала част над 96-97% от популацията посредством стопански и душевен срив, тъй като колкото и да е страшна инфекцията, имате 99 % късмет да я преодолеете, единствено 1% да загинете. Това е истината.

Източник: darikradio.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР