ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Продавачите на илюзии ще сменят духовния си баща след изборите

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Гледам предизборния клип на “Продължаваме промяната”(епизод 5): първичен до пристъп. Но рабо̀ти - има 250 хиляди гледания. Не съм сюрпризирана. Кирил&Асен са продавачи на илюзии, а за тях има голям пазар в България. Пазарът се тресе и се срутва, сетне се оживява и въздига, тъй като има несекващо търсене на илюзии, глазирани като вяра. Купувачите са там и чакат новия продавач. Този път не става въпрос за елементарни търговци, а за тарикатски гъвкави дилъри. Те ще трансфорат пазара във фондова борса и ще осребрят всеки лев. Могат го.

Асен Василев към този момент се е запътил към премиерския кабинет. Защото Кирил Петков, вдъхновителят на масите, няма да може да сбъдне фантазията им да стане министър-председател; най-вероятно, след утрешното решение на Конституционния съд, ще стане клиент на прокуратурата, която няма да го подгони - не; ще го дебне и ще го държи в боязън и взаимозависимост.

Предвиждам и едно класическо изменничество в харвардски целофан - даже Румен Радев, щастливият “откривател” на Асен&Кирил, техният нравствен татко, да остане президент, те няма да му останат правилни. “Продължаваме промяната” ще еволюира в променяме менторите, съдружниците и партньорите; променяме целите и политиките - това, последното, няма по никакъв начин да е мъчно, тъй като в програмата на 4П има толкоз конкретика, колкото има финес в сумо-борец; всичко е в насипно положение и звучи преписано от тезисите на партиен конгрес от времето на перестройката - време, което Кирил и Асен не помнят, само че го помни техният пиар управител Диана Дамянова.

Апропо, уважемата госпожа Дамянова, някогашен високоотговорен фактор в българския филиал на съветския колос “Лукойл”, натрупала бели пари за черни дни в първия мандат на ГЕРБ, люто ругаеше Бойко Борисов в малкия екран на Слави Трифонов, основателят на партия “Има подобен народ”, от която в този момент необмислено краде гласоподаватели - прочее, със същия възторг, с който преди време Слави и Куку-бенд изпяха “НЕма такава държава” и жигосаха депутатите, в този момент Кирил се подиграва на депутатите: бил решил да се занимава с политика, когато видял депутат да си поставя черните очила и да заспива на банката в пленарна зала… Крадци на интелектуална (колко да е интелектуална?!) благосъстоятелност или най-обикновени имитатори?! Слави, спиш ли, разсъни се! Не може единствено Радостин Василев самоотвержено да води борби с твоите електорални терминатори. Другите бранители на Има Такъв Народ къде са?

Та значи, смяна, а?! А, бе, Илиана Беновска, която свети и сияе в клипа на Асен&Кирил, не беше ли наричана “мисирката на Бойко”, не направи ли кариера в малкия екран на Пеевски, не я ли упрекваха, че е придворната медийна хала на ГЕРБ, а?!

Промяната, госпожи и господа, по тази причина е смяна - да изтрие остарялото и да възвести новото. А цялостната смяна е да смени пошлия сурат с лифтиран фейс, който се усмихва със златни зъби 18-ти карат.

… Продължаваме програмата на илюзионистите до цялостната победа на факирите.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР