ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Искат да ми вземат свободата: кой иска да ти я вземе и какво ще я прави?

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Това е моят зелен документ! " - написа в обществените мрежи един явно превъзбуден и доверчив младеж, поставяйки учебникарска картинка със зелено Възрожденско знаме, на което написа " Свобода или гибел ".

Замислих се.

Излиза, че за този юноша и за още доста като него в България защитните ограничения против едно смъртоносно вирусно заболяване значат " гибел ", а " независимост " значи да не се признават тези ограничения. Много здраве от Джордж Оруел.

Кой и за какво желае да ти вземе свободата?

Приказвал съм си с доста хора, за които през днешния ден се приказва с несръчното означение " антиваксъри ". И съм чувал същите пояснения, които могат да се чуят и прочетат в мрежите и на улицата: " Лъжат ни ", " Заговор ", " Става дума единствено за пари ", " Не им имам вяра ", " Искат да ми вземат свободата ". Но защо тъкмо им е твоята независимост, младежо с Възрожденското знаме? Кой желае да ти я вземе и какво ще я прави? И коя независимост? Свободата да пишеш нелепости в обществените мрежи и да скандираш на улицата смехотворни от научна позиция лозунги - персонално аз даже тази независимост не бих ти взел.

На кого вярваш?

Не ти ли идва мислено, че - при цялото основателно и историческо фундирано съмнение към управляващите в България - " те " (дето желаят да ти вземат свободата) може би въпреки всичко гледат да опазят здравето и живота на повече хора? Ако не вярваш на българските (НСИ) и на европейските (EuroMomo) институции и цифри за растежа на смъртността в годините на пандемията - на кого вярваш? А, да сетих се: над 70% от хората в България имат вяра на врачки, гадателки и баячки.

Автор: Александър Андреев
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР