ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Руското разузнаване основна тема в предизборната кампания в Чехия

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
На фона на обострянето на вътрешнополитическата обстановка в Чехия заради обстановката към публикуването на информация за присъединяване на съветските специфични служби в детонациите на хранилища за муниции във Врбиетице през 2014 година, опозиционната коалиция " Сполу " събра задоволителен брой подписи за привикване на изключително съвещание на Камарата на депутатите (горната камара) за гласоподаване на избор на съмнение на държавното управление на малцинството на придвижването АНО 2011 и Чешката социалдемократическа партия.

Правителството на Андрей Бабиш от дълго време не се употребява с доверието на жителите и активността му не е в полза на Чешката република.

На 2 юни 2021 година комисията по външна политика, защита и сигурност на Сената на Чехия направи предложение за започване на процедура за импийчмънт против чешкия президент Милош Земан.
Земан показва, че е объркан, неправилно пояснява Конституцията и действителността по подобен метод, че обърква повода и следствието: „ той не работи в сходство с клетвата си, а във връзка с медиите нарушава Хартата на главните права и свободи. "
Намеренията на опозиционните сили да изразят избор на съмнение на проруското държавно управление на Чехия и да предизвикват процедура за импийчмънт против президента Земан към момента не са постигнали задачата си, само че процесът ще продължи най-малко една година.

В същото време сходни дейности на опозицията свидетелстват за дейното начало на предизборната акция в Чешката република и могат да донесат спомагателни дивиденти на опозиционните сили под формата на поддръжка от гласоподавателите.

Сенатор Фишер сподели, че комисията, която в този момент преглежда случая, разчита на обществените изказвания на Земан. Едно от тях е да вземем за пример изказването на Земан, че проверяващите имат повече от една версии за детонацията във Врбетица. Всъщност това е опитът на Земан да " оправдае " съветските управляващи.

Миналата година горната камара стартира конституционно дело против Земан.

Цялото дело към момента е висящо. Мнозина споделят гледната точка на сенатора Фишер и са съгласни, че Земан не може да извършва отговорностите си на президент на Чешката република.
Активирането на опозиционните сили също ще има позитивно влияние върху общата поддръжка на Чехия за Украйна, защото някои представители на опозиционните партии в Прага възнамеряват интензивно да употребяват вътрешнополитическата борба в композиция с съветско - украинската военна борба в предизборната си акция.

На 9 юни Сенатът на Народното събрание на Чехия одобри резолюция " За настоящата обстановка на територията на суверенната страна Украйна, окупирана от войските на Руската федерация ", която изрази поддръжка за Киев.

Марк Олшевски
политически анализатор
Чехия-Украйна


*Заглавието е на ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР