ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Върхът на раздора

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Това е единственото име, което подхожда най-добре на приключилата в 2 часа сутринта среща на европейските водачи в Брюксел. В дневния ред бяха записани две тематики. Първата - зад дипломатическия шперц " разговор с Русия ", Ангела Меркел и Еманюел Макрон се пробваха да приспят неизличимата полска злоба към Москва. Затоплянето на връзките сред Вашингтон и Москва, с помощта на внука на съветски емигранти и сегашен началник на Държавния департамент Антъни Блинкен от една страна и роденият в Кавказ съветския арменец Сергей Лавров въпреки това, не оставиха европейците безразлични.

Показателите за стопански напредък на Франция и Германия варират според от другите статистически изследвания, сред 7 и 10% към края на годината. Чрез " разговора " с Русия, европейците се надяваха да понижат икономическите наказания и още веднъж да се завърнат на пазара на страната-континент, в случай че е допустимо преди американците. Номерът не мина! Полша, която евентуално в никакъв случай няма да преглътне рогата, които ѝ заби Германия със " Северен поток 2 ", се изпречи против нов " разговор " с Путин. Полското опълчване наподобява насърчи другите участници, всеки да каже с какво не е склонен, вместо противоположното.

Така втората тематика - Борбата с COVID-19 и възобновяване на икономическия разцвет, напряко бе избутана на назад във времето, от желанието на всеки участник да каже с какво не е склонен. В центъра на рецензиите по силата на събитията бе подложен Виктор Орбан. Първият маджарин преди малко бе измислил закон, който никой не беше чел, само че всички считаха за дискриминационен по отношение на жителите с противоположна полова ориентировка. На първо място с непримирими към Орбан упреци застанаха скандинавските страни. Шведският министър ръководител Стефан Льофен съобщи, че Унгария няма да получи нито едно евро шведски пари. Холандският министър ръководител Марк Рюте отиде по-далеч като изиска към Унгария да се задейства член 50, който води до изключване на страната от Съюза. Същият член бе прибавен в тази ситуация " Брекзит ". Министърката на унгарското правораздаване - Джудита Варга - отвърна на офанзивите, декларирайки, че Унгария не съжалява за нищо, че няма желание да напуща Европейския съюз, а да го избави.

В общият хор от спорни реплики прозвуча и отводът на българският президент Румен Радев за договаряния със Северна Македония. Той най-малко произнесе вярно името на новата балканска страна. Ако беше постъпил, както постъпи скопската федерация по футбол, да даде на националния си тим името " Македония ", гърците щяха да затворят всички гранични пунктове сред Петрич и Промахон, сред Гоце Делчев и Неврокопи, и сред Флорина и Битоля.

Този обществен неуспех на " Върха " повдига голям брой въпроси. Кой е уредникът? Не беше ли доста по-логично парещите въпроси, несъгласието и опълчването да бъдат разисквани и изгладени авансово. За рестарта на стопанската система Макрон и Меркел измислиха проект, който би могъл да бъде съпоставен с стартирането на акции на името на Европейския съюз на финансовите пазари. За да привлекат бъдещите вложители, членовете на съюза с неговите 450 милиона консуматори би трябвало да наподобяват освен обединени, само че и сплотени. Лидерите им - единомислещи. Успехът на концепцията зависи от доверието на пазара. Колкото и брутално да звучи, става въпрос за продажба на скъпи бумаги с подписа на двадесет и седемте. След срещата на " Върха " в Брюксел, от 24 юли 2021г., вие бихте ли заложили и какъв брой, на картата " Евросъюз ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР