ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Времето нито е наше, нито е ваше!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Осем месеца българското общество стачкува в двора на ръководещите против своеволията на Иван Гешев и системата, за която той работи. Някои мерят дистанциите с крачки, други със стъпала. Аз меря времето с дните, които съм прекарал в ареста. Веднъж 10 дни и два пъти по 5. Ето за какво смятам, че осем месеца са доста време. Достатъчно всички да схванат, че най-важното нещо за България през днешния ден е главен ремонт на правосъдната система. Като начало – отстраняването на Иван Гешев. Без него и подчинените му, заместването им с чисти и смели магистрати, разграбването на страната от властта няма да спре! В следствие новите магистрати да се произнесат по всички съмнителни контракти и нарушавания. Това е волята на огромната част от протестиращите, които пратиха в Народното събрание новите депутати, с вярата да изпълнят желанието им.

Началото на работата на Народното събрание въобще не покрива чутото и видяното на митингите. Дневен ред – тюрлюгювеч! Да се пита човек тези 240 представители на народа били ли са на митингите и в случай че са били, по какъв начин са съумели да не чуят какво желаят хората?

Голяма изненада сервира лидерът на " Да, България ", който изиска „ Лустрация “ на приятелите на личните си родители! От другия завършек на залата, „ ИТН “ извадиха референдума с „ Мажоритарния избор “, само че завоюваха враждебното въодушевление на сътрудниците си с мизерния един лев за % бюлетини. Друга изненада сервираха ГЕРБ, като оповестиха, че са били подготвени за „ Мажоритарна система “, само че от стеснителност нищо не са казвали до момента. „ Динена кора “ за Слави или иширет за ново болшинство? Капанът прозира през софийската мъгла. Сборът на двете партии прави тъкмо 126 мандата и фронта „ Всички против ГЕРБ “ се пропуква с гръм!

Лявата Татяна Дончева и десният Христо Иванов запяха в един глас, че са срещу. За някогашната защитничка на „ Мултигруп “, за „ мажоритарни “ депутати не може да става дума, тъй като никой не е планувал място за тях!? Всички са стоплили към този момент канапетата със задните си елементи и няма да разрешат на безпартийни навляци да им скапват хатъра.

Горката ръководителка на „ Червените ескадрони “ има толкоз тресчици за дялане на вътрешнопартийния си фронт, че даже да си намокри глезените на плажа в Росенец, отзвукът ще е същият.

Присламчилата се към „ младите пристигнали от чужбина “ – Мая Манолова изигра най-печелившия ход, само че единствено за себе си. Тя оглави „ Комисията за следствие на паричните потоци, изтекли последните 10 годни “. Този неин триумф е персонален, тъй като ѝ подсигурява оптимален престой в Народното събрание. В същина сходна процедура единствено губи време.

Протестиращите не желаеха „ Комисия “, а СЪД! Разследването е работа на Прокуратурата и единствено една нова Прокуратура, както и ново Следствие са способни да съберат доказателства за злоупотреби с власт. Парламентарната комисия не е и няма да бъде нито разследване, нито прокуратура. Тя конфискация на нелегално добити парцели не прави, нито вкарва в пандиза. Парламентът може и би трябвало да промени правосъдната система и да извърши волята на протестиращите осем месеца български жители. Докато това не стане, ще се любуваме до погнуса на Мая Манолова от утринните блокове на водещите малките екрани. През това време Мутрите ще си тананикат на Малдивите – „ Ще минат може би годииини, ще стана дъртак белобрад… “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР