ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Кадрите решават всичко!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар на Божидар Чеков

Не ми се е отдавало да изтъквам Ленин постоянно, само че събитията го постановат. Липсата на фрагменти в следващия " временен интервал " е реалност. Неопетнените и способни хора в България са необичайност. Все още ги има на места, само че за тях наподобява " политиката " е мръсна дума.

И тъй като шумът " от чужбина " още не е смълчан, за какво да не потърсим фрагменти извън? От Берлин до Лондон и от Париж до Калифорния все ще се откри някой храбрец, подготвен да поеме риска. Не става думи за Юпита, нито за интернационалните далавераджии - не!

В странство всички се познават. Никакъв шарлатанин не може да мине през ситото на общественото мнение. При идващите избори, за какво да не насърчим искащите да вземат участие в ръководството на България. Как? Много елементарно - първо с подписка за присъединяване в политиката в родината.

След това, претендентите застават пред сънародниците ни в чужбина, с хрумвания и потвърдени реализации. Един път определени, те ще са законни. Подобен план може да бъде изкусен от новият парламент, с цел да бъде запомнен с положително, тъй като няма да е безконечен.

В чужбина всички съумели да се осъществят българи са приели непознато поданство. Без двойно поданство са единствено краткотрайно пребиваващите студенти и роми. Виждам от в този момент солидният групов плач на притежателите на един паспорт против тези с два. Дебата по този въпрос е неправилен, тъй като е решен от дълго време.

България е млада народна власт, спрямо по-старите. Въпреки това ние имаме минало, което би трябвало да помним и в това време да продължаваме да се учим. Георги Сава Раковски е имал шест паспорта! Най-големият Бас в Света - българинът Борис Христов е бил с италиански паспорт.

Двойното поданство е нещо постоянно срещано в Европа и не пречи на никой. Двойни жители са Уинстън Чърчил, Роберт Шуман, Георги и Андреас Папандреу, Манюел Валс, Урсула фон дер Лайен и доста други. Регламента е доста елементарен - по време на мандата на депутата или министъра, той престава да е двоен жител.

След края на мандата двойното поданство се възвръща. " Повторението е майка на знанието " би трябвало да написа някъде на вратата на новоизбрания парламент. За положителното на България!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР