ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

За ГЕРБ е най-добре да поиграе на отговорна и загрижена опозиция

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Най-добрата тактичност на Бойко Борисов към сегашния миг е смирено да излезе в съпротива. Но съпротива, играеща го виновна, диалогична, градивна, загрижена. Да поддържа министър председател и кабинет - който и какъвто предложат.

И колкото предложенията са по-комични и безпомощни, толкоз по-добре за ГЕРБ. Ако пък се наложи да даде на консигнация десетина депутати за болшинство, още по-хубаво - ще показва и милосърдие и широкоскроеност. Нищо, че сходна търговия с хора звучи непоносимо, това са си техни връзки, там по този начин са привикнали.

Хората на Борисов просто би трябвало да сочат грешките на новата власт и ясно да натъртват какво биха сторили на нейно място в идентична обстановка.

Роля като онази, която игра ГЕРБ след първата оставка на Борисов, с цирковете с " поръчката " му от Доган и протеста на Народното събрание, през днешния ден няма да им свърши работа. Бойкотът е неудобен, народът няма да излезе с тях на площада. Това е в областта на мокрите сънища. Пък и хората, които в годината на Орешарски питаха " Кой? ", " Кой? ", " Кой? " по софийските улици, в този момент са парламентарно показани.

Щом толкоз в ГЕРБ се опасяват от длъжностен кабинет на Радев, да поддържат, както споделя Андрей Райчев, и магаре за министър председател. Какво толкоз им аргументи предният длъжностен кабинет та в този момент мира нямат при мисълта за нов? Нищо. И е изцяло допустимо всичко това да е просто комфортна поза и сходно развиване - кабинет на Радев и служебни избори - да е измежду допустимите за тях.

Борисов се отхвърли от наличие в идващия парламент. Разбира се, за срасналия се с едноличната власт настоящ министър председател ще е безпределно унизително да върви на работа там, пък и той е показвал неведнъж, че това е институция, която не значи нищо за него. На всичкото от горната страна всеки ден ще го сочат от трибуната като човек, унищожил страната. Оттегля се, с цел да гледа сеир.

Да крои проекти и да чака неуспеха на новите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР