ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

16 въпроса към Томислав Дончев

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Томислав Дончев по бТВ: Ако Народното събрание работи бързо, до октомври можем да стигнем до разформироване на Народното събрание и привикване на Велико национално заседание. Тогава и Бойко Борисов ще си тръгне от премиерски пост.
Тъжна панорама съставлява човек, който приказва неща, на които не има вяра.

Дончев играе ролята на просветител, който се пробва да оневини своя шеф, за който знае грозни неща, цитирайки Светото писание.

Добре е, преди да се явява пред камерите, да отговори на няколко въпроса, като тест за това има ли право изобщо да го прави.

1. Знае ли Дончев, че недоверието в държавното управление на „ Борисов 3 “, в което той взе участие е 69%?

2. Знае ли Дончев, че недоверието в Народното събрание е 76%.

3. Знае ли Дончев, че 65% от българите са безапелационни, че България върви към по-лошо освен това ръководство?

4. Знае ли Дончев, че отдаването на пристанището към Топлоелектрическа централа – Варна на Ахмед Доган, без една стотинка такса до 2054 година е жестоко нарушение на закона?

5. А знае ли Дончев, че обещаните вложения в това пристанище са в действителност многомилионният заем, провиснал от ББР на Румен Гайтански-Вълка, съучастник на Доган?

6. Знае ли Дончев, че КПКОНПИ подвигна запора на „ имущество “ на Цветан Василев и по този метод страната позволи на кръга „ Пеевски “ открадването на близо 1 млрд лв. от продажбата на Виваком?

7. Знае ли Дончев какъв брой стотици милиони потънаха в така наречен „ електронно държавно управление “, за което той дава отговор директно от години?

8. Знае ли, че за изчезналите милиони и несвършена работа може да му се търси отговорност, в това число правосъдна (има доста съответни образци за отказани планове и неосъществени хрумвания в това отношение)?

9. Знае ли, че публичните поръчки се печелят от компании, близки до премиера и властта?

10. Чувал ли е Дончев, че публичното доверие в прокуратурата е към 7-8%? 81% считат, че тя е неефективна? Как тогава парламент и държавно управление, към които доверието е унизително ниско, ще реформират тази система?

11. Знае ли, че записите с премиерския глас и фотосите на чекмеджето с пачките, златото и револвера са достоверни?

12. Знае ли също по този начин, че министър председателят има подмолни връзки с Движение за права и свободи и с Делян Пеевски?

13. А знае ли, че огромна част от решенията, които взима държавното управление са подбудени от ползите на кръга #Кой?

14. Знае ли, че точно този кръг банкрутира, в съучастничество с прокуратурата, КТБ? Знае.

Знае ли вице-премиерът, че пеевските така наречен медии са платени клакьори на властта?

15. Дончев знае ли същинската биография на премиера?

16. Според Дончев, Христо Иванов ли е обвързван със СИК или Бойко Борисов?

Томислав Дончев има вяра, че е умел манипулатор и хората му имат вяра. Някой го е излъгал. Да си малко над кърждалийската едикакваси и останалите чукове и сърпове в ГЕРБ не е мъчно. Трудно е да бъдеш най-малко малко заслужен и като виждаш деградацията и неуспеха на ръководството – да се оттеглиш. Жалка картинка са опитите за умничене а ла: разбираме протестиращите, ние за младите..., създали сме..., ще създадем, предлагаме..., тъй като..., обаче..., тъй като..., нали... Не става, Дончев. Провалили сте се и даже дребното сторено от вас бе изпепелено от корупция, лакомия, честен разпад и мутренско държание. Дори не си давате сметка какъв брой ужасно сте унизили и наранили този народ и тази страна! Кошмарите ще ви преследват до края. Ще ви настигне и справедливостта.

В неделната проповед на Дончев по бТВ като съперници бяха включени трима участници в блокадата на Орлов мост. Те демонстрираха високо равнище на познаване на процесите и проблемите в страната, предложиха хрумвания по какъв начин да бъдат решени. Не е в интерес на Дончев да бъде сравняван с тях...

Политическа гибел е невъзможността на властта да упражнява повече политическа активност поради идейно-политическия си банкрут. В българския вид прибавяме: Целта на частния бизнес и държавния служител е една и съща – облага. Първият я реализира посредством индустриална, финансова или комерсиална активност, а вторият – посредством надзор и систематизиране на бюджета. Уродлив вид, който ражда мафия-държава. Което пък значи, че вълците от властта, канят агнето, с цел да решат какво ще има за обяд… Пример: обръщението на Борисов към народа, някакви обещания и последвалите неубедителни отбрани.

Още Риварол е споделил: Когато народът е по-просветен от ръководещия го, революцията е неизбежна.

Коментарът на Д-р Димитър Попкутуев е оповестен във Фрогнюз
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР