ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата “покри” дело срещу свидетел по КТБ

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Специализираната прокуратура е “покрила” дело, обвързвано с Бисер Лазов - главен очевидец по мегаделото КТБ. За това оповестиха пред " Фрог нюз " източници от самото ведомство. Припомняме ви, че водещ прокурор по следствието за банката е актуалният обвинител №1 Иван Гешев.

Информаторите ни разкриха, че дейностите по следствието, касаещи Лазов, са почнали от материали, отделени от огромното дело КТБ. В момента, обаче, в който се е стигнало до потребността за разпит на Лазов, нещата незабавно били спрени от най-високо равнище. Последвали куп телефонни позвънявания към спецпрокурорите с инструкции по какъв начин тъкмо да се работи в съответния случай, с цел да може “човекът” на Гешев да остане чист и непокътнат от вероятно наказателно гонене. Твърди се, че измежду хората, дали насоки, е и самият Гешев.

Припомняме ви, че в хода на правосъдното разследване се разбра, че показанията на Бисер Лазов освен, че не могат да бъдат подкрепени с други доказателства, само че даже опонират на действително съществуващи обстоятелства. Най-шокиращото е, че единствено по предоставени от него потвърдено неистинен документи, в ареста бяха натикани десетки хора.

Много от тях изгубиха здравето си, а други живота. По време на прокурорския гнет, юрист Мартин Апостолов отключи най-коварното заболяване и загуби борбата за живот.

Делото КТБ към момента се намира на първа инстанция в профилирания углавен съд и няма изгледи скоро да завърши.

Свидетели са безапелационни, че разкритията за сагата КТБ - нейния банкрут и следващо плячкосване занапред предстоят. След всеки разпит на Лазов, публицистите правеха опит да беседват с него. В болшинството случаи Гешев стоеше зад тила му, в опит да го брани от всеки неуместен въпрос. Големият въпрос обаче е дали Бисер Лазов е трябвало да бъде наказателно преследван? Кой и за какво е осуетил инспекциите по отношение на него и къде се намират в този момент материалите, касаещи негови дейности?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР