ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Връзката на “Еврохолд” с агент Румянцев на ДС и руската ВТБ

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Официално стана ясно, че холдингът “Еврохолд България” АД закупи активите на ЧЕЗ груп. Сделката е най-голямата на българския енергиен пазар за последните 2 десетилетия. Седем сдружения на чешката енергийна компания са купени за 335 млн. евро. За приватизационната договорка “Еврохолд” записва особено юридическо лице в Холандия – Eastern European Electric Company B.V., което е 100% благосъстоятелност на холдинга. За договорката е провиснал до 60 милиона евро заем на холандската компания от Европейската банка за възобновяване и развиване в границите на идващите 5 година Приходите от заема ще бъдат употребявани за финансиране на придобиването от Еврохолд на електрическите активи на групата ЧЕЗ в България, както и за програмата за надстройка на цифровизацията и разпределението на мрежата на ЧЕЗ Разпределение България АД. Целият план е изчислен общо на 525 млн. евро. Това което Биволъ разкри обаче е, че “Еврохолд България” АД е било директно финансирано през годините от секрети фондове на някогашната Държавна сигурност и нейния именит “Агент Румянцев” на Първо основно ръководство /ПГУ/, или по-известен като знаков български банкер и предприемач от Прехода – Атанас Тилев. Особено забавни за националната сигурност на страната са обвързаностите и тайните взаимоотношения на “Еврохолд” с съветската Внешторг банк /ВТБ/, известна като банката на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за задгранични интервенции. Неслучайно точно ВТБ беше забъркана и в най-скандалните приватиозиционни покупко-продажби на основни български стопански преприятия, като БТК /Виваком/ и Булгартабак. Архив изявления за ВТБ

Кандидат министър председателят Николай Василев и Агент Румянцев
Фондът “Експат” на някогашния министър от Национална движение „Симеон Втори" Николай Василев е обвързван с Атанас Тилев – Агент “Румянцев” на Държавна сигурност. Десетки милиони на Тилев са били вложени в “Еврохолд”, където той е представляван от българското поделение на съветската банка “ВТБ Капитал”, ръководено от някогашния финансов министър Милен Велчев. Това излиза наяве от документи, с които Биволъ разполага. Сега Еврохолд купи ЧЕЗ, а в последното нарастване на капитала му с 39 млн. лева влиза брачната половинка на различен знаков министър от Национална движение „Симеон Втори" – Мирослав Севлиевски.

Според финансови експерти информацията за взаиомоотношенията на “Еврохолд” с някогашния почитан сътрудник на комунистическата Държавна сигурност и парите на съветската ВТБ, дават съображение за съществени подозрения, че зад акционерното нарастване на капитала на “Еврохолд” през инвеститори на фондовата борса стоят точно прикрити капитали.

“Експат Капитал” публично влиза в капитала на “Еврохолд” през 2011 година и Николай Василев става член на Надзорния съвет на 8 юли 2011 година Но тогава никой не знае, че в действителност Василев и Експат обслужват същинския вложител – Атанас Тилев, който е вложил 35 милиона лв. за близо 20% от капитал на сдружението, Сега това излиза на бял свят писмено. Така се схваща, че “Експат” в действителност е конструкция за ръководство на парите на видния сътрудник от Държавна сигурност.

Целта на тази инвестиция е увеличение на капитала на Еврохолд, с цел да се записва на фондовата борса във Варшава.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

Тилев наподобява не е прекомерно задоволен от доходността на инвестицията си и това се схваща от кореспонденция, водена сред Никола Янков и Николай Василев от Експат и Кирил Бошов и Асен Христов от Еврохолд, с копие до Тилев. Медията ни се опита да свърже с него за коментар на посочения имейл, само че не получи противоположна връзка.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

За да усъвършенства контрола върху средствата си, през май 2012 година Тилев вкарва в надзорния съвет на Еврохолд и някогашния зам.министър на финасите на Национална движение „Симеон Втори" – Красимир Катев, като представител на капиталовия филиал на съветската банка “ВТБ Капитал”. Според Споразумението точно българския клон на ВТБ или свързани с него сдружения ще поемат доверително ръководство на акциите на Тилев /Румянцев/ в “Еврохолд България”.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

На питане на Биволъ от офиса на “Експат” публично дадоха отговор, че

“Експат Капитал” АД не се явява обвързвано лице с господин Атанас Тилев…. и Експат Капитал АД не е имала в никакъв случай никакви финансови връзки с ВТБ Капитал.

Взаимоотношенията межди “Експат” и Тилев са били и на други поприща, като да вземем за пример скандалната приватизация на месопреработвателното дружество “Меком” АД, което след това банкрутира и завлече кредиторите си с над 50 млн.лв.

От сдружението също обявиха, че в действителност са спрели да работят с Тилев до края на 2012 година, само че юридически са били обвързани с него до края на 2015 година

Инвестицията на Атанас Тилев в “Еврохолд” е забележима до 2019 година, когато той посредством “Дар Финанс” е разгласен като акционер със 7,5 милиона акции.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

В последните извадки от книгата на акционерите Тилев не участва, само че и през днешния ден измежду огромните акционери на Еврохолд с 28 000 000 акции проличава люксембургския фонд “Кей Джей Кей”, ръководен от трима финландски жители.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

Фондът Кей Джей Кей не е заявил действителните си притежатели в Люксембург.Тилев също е с финландско поданство. Тримата шефове са посочени в Люксембургския указател на действителноте притежатели като лица, които реализират надзор, само че не са действителни притежатели, защото такива не са декларирани.

Освен това в финален вид на акционерната книга на “Еврохолд” се виждат забавни акционери, като “Първа Инвестиционна Банка” – Москва и един екскороу акаунт “Ing.Luxemburg AIF Account” със скрита благосъстоятелност на капитала, също регистриран в Люксембург с аналогично въздействие в сдружението, като това на Тилев.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

Кой е Агент “Румянцев”?
Легендарният “Агент Румянцев” на Първо главно управление (на ДС) на Държавна сигурност /външно разузнаване на НРБ/ е Атанас Тилев. Тилев нe оголен и като изключително доближен по време на емиграцията на Симеон Сакскобургготски. Румянцев е бил изключително скъп сътрудник на Държавна сигурност, чието досие беше унищожено при започване на прехода персонално от ген. Бригадир Аспарухов, за което той стана обвиняем, само че до дело не се стигна. Има данни, че Тилев е бил сътрудник и на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Информацията е, че в изчезналото “Досие Румянцев” се съдържа изключително значима и сензитивна информация за някогашния монарх и други знакови персони от времето на комунизма, за тяхната колаборация с комунистическата власт и неговото откриване би довело до взривоопасни последици. Освен това посредством “Досието Румянцев” и съдържащата се в него информация могат да бъдат шантажирани избрани персони, поставени на стратегически значими постове в ръководството на страната през последните десетилетия. Неслучайно точно това досие бе унищожено за обществен достъп по толкоз абсурден метод. До 2005 година тясната връзка сред Симеон и Тилев бе прикривана и отричана както от някогашния монарх, по този начин и от банкера, само че след това бе разкрита от неопровержими доказателства, че скъпият сътрудник на Държавна сигурност надалеч през годините обратно в комунистическо време е бил изключително непосредствен и приближен човек на някогашния монарх в емиграция.

Веднага откакто пристигна на власт Симеон назначи Аспарухов за консултант по националната сигурност, само че острата реакция от Съединени американски щати, от Главната квартира на НАТО в Брюксел и отводът на евроатлантическите сътрудници да му дадат достъп до класифицирана информация, осуетиха тези проекти. Кандидатурата на Аспарухов тогава бе най-яростно подкрепена, не от различен, а персонално от…. Ахмед Доган /агент “Сергей” и “Сава”/. Неслучайно точно с Аспарухов и неговото въздействие се свързва главното кадруване на държавното управление на Симеон, след 2001 година, основаването на политическите субекти на Бойко Борисов и Делян Пеевски, определили българската политическа и икономическа действителност досега.

Близостта на Тилев и ген. Аспарухов проличава и от участията на генерала във компании на Тилев. Бригадир Аспарухов е бил шеф на застрахователната компания “Витоша” АД и участва в управлението на компаниите “Дару кар” и “Дару Финанс”, които са благосъстоятелност на Атанас Тилев. Акционер в същата беше и самият Симеон Сакскобургготски, с който “Румянцев” е подържал “тесни” контакти в тъмните години на комунизма. /снимката е на Румянцев и Симеон преди 40 година в Швейцария/.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

Атанас Тилев /Агент Румянцев/ и Симеон Сакскобурготски /двамата вдясно/ в другарски диалог в Гщаад, Швейцария, където е резиденцията на Тилев, през 70-те години на предишния век.
Дъщерята на Аспарухов също е била чиновник на компании на Тилев и даже негов съучастник. На пиарското занятие посредством организацията си Crystal Vision тя обгрижва партията “Глас Народен” и някогашният политик Николай Бареков.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

Държавна сигурност на абордаж на страната и стопанската система
Вече не толкоз младите юпита от държавното управление на Сакскобургготски нападнаха медиите след номинацията на Има Такъв Народ за първо държавно управление, с цел да пазят кандидатурата на Николай Василев за премиер-министър, повдигнат от Слави Трифонов. При множеството от тях има генетична връзка със структурите на Държавна сигурност. Бащата на самия Николай Василев също е бил почитан офицер от Разузнавателния отдел на Военноморски сили.

Но редом с посягането към политическата власт тече и развой на преодоляване на голям бранш на стопанската система посредством промяна на собствеността на ЧЕЗ. За задачата “Еврохолд” направи нарастване на капитала си при започване на юли т.г.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

Сред записалите нови акции се открояват едни 39 милиона лв. на сдружението “Марина Кейп Пропъртис”. То е благосъстоятелност на някогашния шеф на “Слънчев Бряг” АД Малина Стратиева, директно обвързвана с някогашния оръжеен търговец и началник на СД на курортния комплекс Младен Мутафчийски /сега покойник/, както и на брачната половинка на някогашния министър на Национална движение „Симеон Втори" и също някогашен началник на СД на морския курорт – Мирослав Севлиевски – Александра.

Севлиевски е прочут като министъра, рестартирал АЕЦ Белене, а също по този начин и като воин от оная фотография на яхтата на Спас Русев, на която той, Милен Велчев, Амигоса и Пламен Петров играят карти в компанията на контрабандиста Иван Тодоров – Доктора.

Топлата връзка сред “Еврохолд” и царските хора се вижда и от светско събитие извършено единствено преди три седмици, на което участват Николай Василев, Симеон Сакскобургготски и Таня Косева-Бошова, брачната половинка на Кирил Бошов от “Еврохолд”. За него заяви в обществените мрежи нашият създател Татяна Кристи.
 Връзката на “Еврохолд ” с сътрудник Румянцев на Държавна сигурност и съветската ВТБ

Забележително е също, че на събранието на акционерите на “Еврохолд”, на което е взето решение за нарастване на капитала участват пълномощници на “Първа капиталова банка” – Русия, която държи 2,3 милиона акции в сдружението. ПИБ-Русия не е взела участие в нарастването на капитала от този месец.

Въпроси към държавните институции и ДАНС
Разследването на Биволъ и изнесената единствено дребна част от информацията за тесните обвързаности на “Еврохолд” със структури на някогашната Държавна сигурност, царското държавно управление и съветската ВТБ, повдигат съществени въпроси пред органите на националната сигурност на България. Задължително би трябвало да се излседва КОЙ стои в действителност зад нараствания акционен капитал на “Еврохолд”, с което сдружението закупи правото на банков заем и закупуване на всички активи на ЧЕЗ груп. Необходимо е да се ревизира дали зад номинални акционери и неразбираеми непознати субекти и акредитиви не се крият съветски капитали, които непроменяемо имат стратегически и дълготрайни ползи о преодоляването на енергийния бранш в България, както и на най-важните стопански сфери в страната! Губещите за страната приватизационни покупко-продажби на едни от най-големите и печеливши предприятия като БТК/Виваком/ и Булгартабак, зад които прозираше дългата ръка на съветската ВТБ са задоволително сладкодумен образец за това. На ход е българската страна, само че доколкото приватизацията на ЧЕЗ груп бе утвърдена на всички равнища, без никакви запаси, а цената на електричеството на популацията бе вдигната неимоверно директно преди договорката, упованията за задълбочено следствие на генезиса на тази фундаментална за бъдещето на страната договорка, наподобяват обречени! По всичко наподобява, че българският народ ще стане очевидец още веднъж на “Голяма Подмяна” в поредното, само че непрекъснато преодоляване на страната и нейните запаси от посткомунистическите мрежи и техните представители в бизнеса и политическото ръководство.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР