ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Как се ремонтира автомагистрала Тракия?

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Новото управление на Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи, че е установено вложение на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали в ремонта на автомагистрала " Тракия " в сектора сред Чирпан и Нова Загора.

Ремонтират се и мостовете в региона на тежката злополука от юли 2020 година, при която ТИР скъса мантинелата, мина в отсрешното платно, смаза коли, и общо 6 души починаха. Малко по-късно Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) благодарение на сателитна технология и получените посредством нея изображения сподели, че има проблем в основата на моста, намиращ се директно преди мястото на случая. Още тогава сигналът ни бе входиран в АПИ.

Освен това преди към седмица екип на ЕЦТП инспектира новоремонтирания сектор на автомагистрала " Тракия " в зоната сред 160-и и 180-и км. Чрез профилирана инсталация бяха открити съществени дефицити в качеството на положената маркировка. Оказа се, че тя не дава отговор на нормите за пътища със среднодневна активност от над 4000 автомобила. Измерванията бяха осъществени с рефрактометър, като нормата за най-малък коефициент на бляскавост при назад отражение – Rl, e 300. Нормата за най-малък коефициент на бляскавост при разсеяно осветление Qd е 160. От фотосите е видно какви са измерените индикатори, като ЕЦТП разполага с още фрагменти от сектора.

Надяваме се, че след сегашните констатации на АПИ осъществяваните сега поправки ще бъдат изпълнени според стандартите и ще отговорят на потребността и упованията за качествена инфраструктура, която да работи в интерес на пътната сигурност. А съществуването на модерни технологии ще разрешат да има явен мониторинг на положението на пътищата, както и да бъдат набелязани съответни ограничения, които ще водят до качествени строителство и поправки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР