ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Най-лошата хипотеза е, че ББР пере пари със санкциите на държавата

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
" От две офшорни компании, благосъстоятелност на лица, за които даже в Google има доста смущаващи обстоятелства, само че преводът е минал без проблем към две български банки - " Пиреос " и Българска банка за развиване. Той е докладван от банка в Ню Йорк, защото е в долари, по тази причина знаем за него, само че българските банки не са създали нужното, с цел да схванат кои са клиентите ". Това описа пред БНР журналистът Атанас Чобанов - основен редактор на уеб страницата " Биволъ ", по отношение на новото интернационално журналистическо следствие, което показва по какъв начин пет огромни интернационалните банки изпират парите на олигарси, наркотрафиканти и лица, които са обект на интернационалните наказания.

Секретните документи включват информация за съмнителни преводи, свързани и с търсената българка Ружа Игнатова и пирамидата OneCoin. Той акцентира, че над 90 са случаите в това следствие, които са свързани с България.

Според него най-лошата догадка в разказания от него случай е, че Българска банка за развиване (ББР) пере пари със глобите на страната, тъй като тя е държавна банка. Чобанов беше безапелационен, че " Биволъ " разполага с отчетите за това:

" Публикували сме тази част от отчета, в която трансакцията за 31 милиона $ е маркирана като рискова и са посочени компаниите, а по-късно намерихме и кои са притежателите на компаниите ".

Журналистът изясни, че компанията, която има сметка в ББР, е офшорна от Сейшелите и е благосъстоятелност на един оръжеен търговец, който е свързван с Боян Петракиев - Барона, бил е негов съучастник преди време:

" Негова компания внесе едни гранати преди време, които се взривиха и убиха един американски инструктор на полигона в Анево (ВМЗ " Сопот " - бел.ред.). Това лице е мъчно откриваемо, не желае да разяснява, само че на какво съображение има то сметка в ББР? Лицето, което е пратило парите - 31 млн. $ - е имало компания, а закупени от нея оръжия са открити в " Ислямска страна ", уточни Чобанов.

Въпроси са заложени към ББР, само че не последва отговор, безапелационен беше журналистът:

" Зададохме въпроса дали е сигнализирано и дали са извършени общоприетите процедури, познават ли клиента. Можеха да ни кажат, че са ги провели и клиентите са Ок, само че вместо това срещаме безмълвие и от ББР, и от Министерството на финансите. Това безмълвие е гузно ". Той добави, че ДАНС и Финансовото разузнаване също мълчат.

Според Чобанов не може една офшорна компания на оръжеен търговец да има такава " едра сметка " в ББР, тъй като това опонира и на призванието и на законодателството за тази банка.

По думите му страната на най-високо равнище дължи пояснение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР