Езерото “Огледалото на Венера (Specchio di Venere) се намира в

...
Езерото “Огледалото на Венера (Specchio di Venere) се намира в
Коментари Харесай

Езерото “Огледалото на Венера” – спа оазис в Пантелерия

Езерото “Огледалото на Венера ” (Specchio di Venere) се намира в северната част на сицилианския остров Пантелерия. Това е впечатляващ басейн с кристално чиста вода, роден от кратера на античен вулкан.

Естественото езеро се зарежда от дъждовна вода и подземни термални извори, чиято температура може да доближи 40-50 градуса по Целзий. Бреговете му са цялостни с тиня, богата на сяра и минерални детайли с потребни свойства. Този състав е съвършен за грижа за кожата. “Venus Mirror Lake ” е всъщност спа център навън и най-хубавото е, че е изцяло безвъзмезден!

Езерото е измежду буйната растителност на националния парк, достигайки оптималната дълбочина от 12 метра. Водите му са известни с огромно многообразие от тюркоазени нюанси и са заобиколени от превъзходен сектор от бял пясък.  Това е същински уелнес оазис, където посетителите могат да се насладят на лековитата вода.

Легендата споделя, че Венера, богинята на любовта и хубостта, преди всяка среща с Бакхус, идвала да се огледа на брега на това езеро. Тази атракция предлага на посетителите чудесна опция на плажовете и морето на острова, изключително във ветровитите дни .

Езерото на Венера несъмнено е едно от най- красивите езера в света и едно от най-известните и очарователни места в Пантелерия.

 

Невероятен естествен феномен – езерото Хилиър

 

 

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР