Езеро с дълбочина от над 20 метра е изчезнало вдън

...
Езеро с дълбочина от над 20 метра е изчезнало вдън
Коментари Харесай

Езеро в Русия изчезна вдън земя заедно с рибата

Езеро с дълбочина от над 20 метра е изчезнало вдън земя дружно с рибата си. Случаят е бил регистриран край горите на Саканас, Владимирска област от отдела за водни запаси в региона.

Пред медиите началника на отдела Иван Шапошников споделя, че за първи път е очевидец на сходен феномен.

Предполага се, че става въпрос за карстово събитие, тъй като в региона са забелязвани карстови образования. Кухините са формирани вследствие на почвената ерозия и най-вероятно те са предизвикали изправянето на езерото дружно с рибата.

Има дребна възможност езерото да се върне на мястото си, само че за момента не можем да кажем, че това ще се случи сигурно, тъй като виждаме само пукнатини, споделя Шапошников.

Карстовата фуния, засмукала водата, се е появила, когато в почвата и скалите край езерото са се образували големи кухини, дърпащи водата към себе си.

Експертите споделят, че изгубването на езерото евентуално е траяло с дни, до момента в който най-после остане единствено яма, покрита с пълен пласт кал.

Предстоят обаче по-подробни проучвания, които ще проучат феномена.

Още предходната година бяха разказани няколко случая на мистично изчезнали езера и реки в Русия. Това се отрази на околните обитаеми места, като десеткихиляди фамилии останаха без вода.

Само за един месец две реки в Атоят потънаха вдън земя поради гигантска цепнатина.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР