Европейците сериозно се насочват към електромобили и потвърждение за това

...
Европейците сериозно се насочват към електромобили и потвърждение за това
Коментари Харесай

Европейците избират Tesla пред Dacia, Peugeot, Skoda и Toyota

Европейците съществено се насочват към електрически автомобили и удостоверение за това е статистика на JATO Dynamics, която разкрива, че точно автомобил на ток е най-продавания в Европа за миналия месец. През септември са продадени тъкмо 29 367 чисто нови Tesla Model Y в Европа, като по този метод американската марка окупира първата позиция и остава зад тила си одобрени марки като Dacia, Peugeot, Skoda, Toyota и други.



Както може да видите и в таблицата, американският модел бележи растеж с 227% в съпоставяне със същия интервал на миналата година и е одобрен водач с близо 10 хиляди продажби повече от втория в класацията – Peugeot 208. Челната петица се затваря от Dacia Sandero със 17733, Skoda Octavia със 17226 и Toyota Yaris с 16275 сполучливи покупко-продажби.



При напълно електрическите коли второто място още веднъж се заема от Tesla с Model 3 и 12244 продажби, следвани от Volkswagen ID.4 с 6527 продажби, Fiat 500 с 5078 и Dacia Spring с 4846 сполучливи покупко-продажби. Добрата вест е, че пазарът се възвръща и бележи растеж с над 7% по отношение на предходната година.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР