Европейският съюз () възнамерява да допринесе за мирното уреждане на

...
Европейският съюз () възнамерява да допринесе за мирното уреждане на
Коментари Харесай

1 млн. евро за пострадалите в Нагорни Карабах, отпуска ЕС

Европейският съюз () има намерение да способства за мирното споразумяване на спора в Нагорни Карабах и е подготвен да даде филантропична помощ на засегнатото население. Това заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел след телефонни диалози с външните министри на Армения и Азербайджан, написа БГНЕС.
" Върховният представител изрази вярата, че прекратяването на военните дейности ще разреши да продължи работата по трайно спокойно решение на спора и ще предотврати по-нататъшна филантропична рецесия. Той акцентира, че Европейски Съюз е подготвен да даде помощ на цивилните жители, наранени от спора ", се споделя в изказването. Според Борел Европейски Съюз към този момент е отпуснал 1 000 000 евро незабавна помощ.
 Как миротворческият контингент в Нагорни Карабах пое задачата си (ВИДЕО) Как миротворческият контингент в Нагорни Карабах пое задачата си (ВИДЕО)
Вече е известно, че за надзор по осъществяване на договореностите по преустановяване на огъня и бойните дейности на територията на Нагорни К...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР