Европейският съюз ще организира на 1 юли в Страсбург церемония

...
Европейският съюз ще организира на 1 юли в Страсбург церемония
Коментари Харесай

Европа отдава почит на Хелмут Кол на 1 юли в Страсбург

Европейският съюз ще провежда на 1 юли в Страсбург гала в памет на починалия някогашен немски канцлер Хелмут Кол - проектант на обединяването на Германия и политик с голям принос за основаването на Европейския съюз и въвеждането на единната валута.

Церемонията ще бъде в Европейския парламент в Страсбург, оповестиха в общо официално съобщение трите евроинституции, представени от Ройтерс.

Кол умря в петък на 87 години. Той е най-дълго управлявалият канцлер в актуалната история на Германия - 1982 до 1998 година

На церемонията в източния френски град ще приказват немският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила, френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила и някогашният американски президент Бил Клинтън, заяви в. "Зюддойче цайтунг ".

След церемонията Кол ще бъде заровен в немския град Шпайер, покрай тогавашния му дом в Лудвигсхафен.

Кол, някогашният началник на Европейска комисия Жак Делор и бащата създател на европейския план Жан Моне са тримата водачи, оповестени за почетни жители на Европа. Това отличие се присъжда на хора с изключителни заслуги за поощряване на европейското съдействие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР