Европейският съюз реши да изключи 7 ключови руски банки от

...
Европейският съюз реши да изключи 7 ключови руски банки от
Коментари Харесай

ЕС изключи 7 руски банки от глобалната система SWIFT |

Европейският съюз реши да изключи 7 основни съветски банки от главната световна система за междубанкови преводи SWIFT, както и да спре вноса на еврови банкноти в Русия.  Мярката ще попречи на тези банки да правят финансовите си операции в международен мащаб по бърз и ефикасен метод, оповестиха от Европейски Съюз.

Засегнатите от решението банки са:  " Откритие " " Новикомбанк " " Промсвязбанк " , " Совкомбанк " , " Внешноекономбанк " , " Россиябанк " и ВТБ .

Банките, към които е ориентирана днешната мярка, бяха определени, защото те към този момент са обект на наказания от страна на Европейски Съюз и други страни от Г-7, показват от Евросъюза.

Според решението се не разрешават " продажбата, доставката, прехвърлянето или износът на деноминирани в евро банкноти за Русия или за всяко физическо или юридическо лице, образувание или орган в Русия ". Мярката включва и държавното управление, и Централната банка на страната.

Изключение се прави единствено когато става въпрос за импорт на евро от физически лица и техните фамилии за персонално прилагане, както и от членове на дипломатически делегации.

Слага се край и на взаимоотношението посредством вложения, присъединяване или различен принос в съфинансирани планове с Руския фонд за директни вложения.

Днешното решение е координирано с интернационалните сътрудници на Европейски Съюз, като Съединените щати и Обединеното кралство. То влиза в действие в период от 10 дни . Така ще се даде на SWIFT и други оператори къс временен интервал за използване на мярката, като по този метод се смекчат възможните негативни въздействия върху предприятията и финансовите пазари в Европейски Съюз. В взаимозависимост от държанието на Русия могат да бъдат добавени и още съветски банки в къс период.

В изключително известие в края на февруари ръководителят на Европейската комисия съобщи, че решението Русия да бъде изключена от банковата разплащателна система SWIFT e факт.

Преди това украинските осведомителни организации оповестиха, че  от системата SWIFT и че подготовката за извеждането ѝ от интернационалната банкова система е почнала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР