Европейският съюз разреши договор за 300 милиона дози от ваксината

...
Европейският съюз разреши договор за 300 милиона дози от ваксината
Коментари Харесай

ЕС ще закупи 300 млн. дози от Covid ваксината на Pfizer и BioNTech

Европейският съюз позволи контракт за 300 милиона дози от имунизацията против Covid-19 на фирмите BioNTech и Pfizer, съобщи във вторник ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, описвайки имунизацията като " най-обещаващата ", която е основана до момента.

" Утре (сряда) ще одобрим контракт за до 300 милиона дози от имунизацията, създадена от немската компания BioNTech и американската Pfizer ", уточни в публично изказване госпожа Фон дер Лайен. " След като тази ваксина стане налична, нашият проект е да я внедрим бързо на всички места в Европа ", уточни шефът на Европейска комисия, представен от Ройтерс.

" Това ще бъде четвъртият контракт с фармацевтична компания за закупуване на ваксини. И още доста ще ги последват. Защото би трябвало да имаме необятно портфолио от ваксини, основани на разнообразни технологии. Вече започнахме да работим с страните членки, с цел да подготвим национални акции за имунизация ", сподели Фон дер Лайен.

Коментарите на Фон дер Лайен и утвърждението на контракта за закупуване на ваксина идват, откакто в понеделник двете компании оповестиха, че тяхната проектоваксина демонстрира 90% успеваемост във " Фаза 3 " на процеса на огромно изпитване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР