Европейският съюз призовава за намаляване на напрежението на Корейския полуостров

...
Европейският съюз призовава за намаляване на напрежението на Корейския полуостров
Коментари Харесай

ЕС призовава за намаляване на напрежението на Корейския полуостров

Европейският съюз приканва за понижаване на напрежението на Корейския полуостров и съобщи, че е подготвен за следващ път да затегне глобите против Северна Корея, в случай че тя продължава с осъществяването на тествания на оръжия за всеобщо заличаване и средства за доставката на тези оръжия.

Това съобщи пред ТАСС през днешния ден дипломатически източник в Брюксел след съвещание на комитета на Европейски Съюз по въпросите на отбранителната политика, събрал се на равнище посланици, съобщи Българска телеграфна агенция. "Посланиците на 28-те страни членки разискаха обстановката, обвързвана със Северна Корея. Всички страни са обезпокоени от покачването на военното напрежение в района и приканват Пхенян да приключи всички провокативни дейности, преди всичко тестванията на оръжие за всеобщо заличаване и на средствата за неговата доставка и да извършва напълно своите отговорности в сходство с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", съобщи европейският посланик, чието име не се посочва.

"ЕС следи деликатно развиването на обстановката и е подготвена да оказва интензивно подпомагане за нейното споразумяване. В случай на ескалация на напрежението Европейски Съюз е подготвен да одобри нови наказания против Северна Корея ", добавя източникът. Дипломат номер едно на Европейски Съюз Федерика Могерини не е взела присъединяване в съвещанието на комитета, заяви говорителката на Могерини Катрин Рей. Тя напомни, че срещата е била на равнище посланици и че Могерини ще получи цялата информация и резултатите от нея. Могерини до края на август както и множеството от ръководителите на Европейски Съюз са в лятна почивка. На работа са една трета от сътрудниците в институциите на Европейски Съюз, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР