Европейският съюз приветства формирането на новото правителство в Черна гора

...
Европейският съюз приветства формирането на новото правителство в Черна гора
Коментари Харесай

ЕС приветства формирането на новото правителство в Черна гора

Европейският съюз приветства образуването на новото държавно управление в Черна гора и изрази очакване, че то ще върне политическото и институционалното доверие, което е нужно на страната, оповестяват черногорските медии.

Говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро съобщи, че Европейски Съюз с неспокойствие чака да работи с всички политици и институции в провеждането на промените, свързани с Европейски Съюз, в градивен дух и съгласно големите упования на черногорските жители за прогрес в процеса на присъединение към Европейски Съюз.

Много ценим поредния резултат на Черна гора за 100 процентна координация с общата външна политика и политика на сигурност на Европейски Съюз и сме щастливи, че Черна гора ще продължи да стои на същата страна с Европейски Съюз, съобщи Писонеро за РТЧГ.

Брюксел също по този начин приветства изказването, че стратегически приоритет на новото държавно управление ще бъде ускорение на договарянията за присъединение на страната към Европейски Съюз посредством подсилване на върховенството на закона и реализирането на стопански промени с фокус върху битката против корупцията, по-устойчиво икономическо развиване и отбрана на околната среда.



Окуражаваме Черна гора да извлече максимума от Икономическия и капиталов проект за Западните Балкани. Европейски Съюз ще продължи да стои на страната на Черна гора и да я поддържа в това начинание, съобщи Писонеро.

Формирането на новото държавно управление приветства в Туитър и посланичката на Европейски Съюз в Черна гора Оана Кристина Попа.

Очакваме да работим с всички политици и политически институции, с цел да реализираме прогрес в европейските промени в градивен дух и съгласно големите упования на черногорските жители да напредват в процеса на присъединение към Европейски Съюз, съобщи Попа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР