Европейският съюз покани Обединеното кралство да участва в проект за

...
Европейският съюз покани Обединеното кралство да участва в проект за
Коментари Харесай

ЕС покани Великобритания да участва в съвместен проект в сферата на отбраната

Европейският съюз предложения Обединеното кралство да взе участие в план за военна подвижност, който е от основно значение за готовността на Европейски Съюз и НАТО да реагират при рецесии, съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, представен от Франс прес.

Обединеното кралство, което излезе от Европейския съюз през 2020 година, изиска от някогашните си сътрудници да бъде част от тази демонстрация на европейско военно съдействие.

Двадесет и седемте страни от Европейски Съюз насочиха публична покана към Англия да се причисли към плана, съобщи Борел. 

Решението бе взето на среща на министрите на защитата на страните от съюза в Брюксел, в която присъединяване взе и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Военната подвижност е значим аспект от съдействието сред Европейски Съюз и НАТО, акцентира Столтенберг.

" Гарантирането на бързо напредване и сигурен превоз за въоръжените сили е от основно значение за способността на Европейски Съюз и НАТО да реагират по-добре при рецесии, изключително що се отнася до даването на незабавна военна помощ на Украйна ", посочи Борел.

В европейското съдействие в областта на военната подвижност вземат участие също по този начин Съединени американски щати, Канада и Норвегия, отбелязва Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР