Европейският съюз очаква Сърбия да се въздържа от засилване на

...
Европейският съюз очаква Сърбия да се въздържа от засилване на
Коментари Харесай

Брюксел: Европейският съюз очаква Сърбия да се въздържа от засилване на отношенията с Русия

Европейският съюз чака Сърбия да се въздържа от усилване на връзките с Русия, заяви Европейската комисия за Радио Свободна Европа във връзка на неофициалните известия в сръбски медии, че телевизия " Раша Тудей " /Russia today/ възнамерява да открие телевизия в Сърбия, написа вестник " Данас ".

Говорителят на Европейска комисия Петер Стано сподели през днешния ден, че от Сърбия се чака да се съгласува с решенията на Европейски Съюз, измежду които е и ограничение на излъчването на съветската държавна телевизия РТ.

" РТ е част от съветските пропагандни и дезинформационни принадлежности, с които Кремъл следва противозаконната експанзия против Украйна и убийствата на украинския народ. В този подтекст чакаме Сърбия да се въздържа от усилване на връзките с Русия като страна, която всеобщо нарушава Хартата на Организация на обединените нации и интернационалното право ", заяви Стано.

Сръбски медии оповестиха през вчерашния ден, че " Раша Тудей " възнамерява да открие свое посланичество в Сърбия.

В рамките на необятен пакет наказания против Русия Европейски Съюз забрани излъчването на " Russia today " поради поддръжката ѝ и стимулирането на съветската експанзия против Украйна. Сърбия, която от март 2012 година е претендент за участие в Европейски Съюз, е длъжна да съгласува решенията си с Брюксел, с цел да отговори на изискванията за присъединение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР