Европейският съюз и НАТО отдавна са хибридни участници в конфликта

...
Европейският съюз и НАТО отдавна са хибридни участници в конфликта
Коментари Харесай

Лавров: ЕС има някакво раздвоение на съзнанието

Европейският съюз и НАТО от дълго време са хибридни участници в спора в Украйна, като доставят оръжия и образоват украинската войска, сподели пред кореспонденти съветският външен министър Сергей Лавров след присъединяване си в срещата на върха на Г-20, съобщи ТАСС.

" Европейският съюз и НАТО от дълго време са хибридни участници в хибридния спор, хибридната война в Украйна. Става дума за доставки на оръжие, образование, военна подготовка, помощ за обезпечаване на голямо количество разследваща информация, присъединяване в целеуказване, както знаете, американците го вършат, това е и работата на инструкторите на място, да не приказваме за хилядите наемници ", сподели Лавров.

Според ръководителя на съветската дипломация решението на Европейски Съюз да стартира задача за образование на украински военнослужещи демонстрира " политическо раздвояване на личността ", защото европейските водачи в същото време приказват за нуждата от спокойно споразумяване на спора в Украйна.

" Що се отнася до съответното решение на Европейския съюз да стартира военна подготвителна задача, тук има някакво раздвояване на съзнанието, тъй като в това време [френският президент Еманюел] Макрон, [германският канцлер Олаф] Шолц и други европейски водачи приказват за нуждата да се върви към спокойно споразумяване ", сподели Лавров. " Това е някакъв тип политическо раздвояване на личността или, както сподели [руският президент Владимир] Путин, характерна неконвенционална форма на интернационалните връзки. Но ние привикваме с това, нещата се случват ", добави съветският министър.

Украйна, а не Русия се отхвърля от договаряния с Киев, съобщи още Лавров. На думите му отговори украинският президентски консултант Михайло Подоляк. Той обвини съветския външен министър, че пречи на установяването на мира в Украйна.

" Русия е тази, която нахлу в Украйна. Русия обстрелва градовете ни. Русия прави геноцид, разрушавайки енергийната инфраструктура. Тогава Украйна ли е тази, която " проточва спора "? Войната към момента продължава само поради обществените операции на Лавров и нежеланието да се прекратят убийствата ", написа Подоляк в Туитър.

Първият посланик на Москва уточни още, че речта на украинския президент Володимир Зеленски на срещата на върха на Г-20 демонстрира, че той не се вслушва в препоръките на Запада по отношение на договарянията.

Руският външен министър обърна внимание и на времето на изказването на Зеленски на форума, направено посредством видеовръзка.  " Изявлението на Зеленски, което през днешния ден беше изключително забавно на съвещанието, продължи 20 минути, въпреки че на всеки участник се даваха към три минути, с цел да съумеят да се изкажат всички. А Зеленски приказва двадесет минути, беше невероятно да бъде пресечен, тъй като беше на запис. “

Лавров също по този начин отхвърли като клюки известията, че Вашингтон сякаш приготвя почвата за договаряния сред Русия и Украйна.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров е изтъкнал руско-китайското съдействие по време на срещата с китайския си сътрудник Ван И в границите на форума на Г-20, заяви ДПА, базирайки се на ТАСС. От думите на Лавров излиза наяве, че Русия и Китай поддържат " всеобхватно партньорство и стратегическо съдействие ". Неговата говорителка Мария Захарова разгласява видеозапис, на който се вижда по какъв начин съветският министър се ръкува с китайския си сътрудник.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР