Европейският съюз (ЕС) одобри нов, 12-и пакет от санкции срещу

...
Европейският съюз (ЕС) одобри нов, 12-и пакет от санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС одобри 12-и пакет санкции срещу Русия

Европейският съюз (ЕС) утвърди нов, 12-и пакет от наказания против Русия , заяви Франс прес в четвъртък.

За пръв път Европейски Съюз глоби Русия през 2014 година в отговор на анексирането на украинския полуостров Крим и дестабилизацията в Украйна. През 2022 година след началото на пълномащабната война глобите бяха доста разширени.

Новият пакет включва възбрана за импорт на съветски диаманти в Европейски Съюз, се споделя в изказване на общността на страните членки. Европейски Съюз също по този начин ще предприеме стъпки за възстановяване на успеваемостта на глобите против съветския нефт.

Москва е упрекната, че финансира част от войната си против Украйна с помощта на доходоносната търговия с диаманти, която й носи сред четири и пет милиарда $ годишно, написа Франс прес.

Забраната на Европейски Съюз ще обхване естествените и синтетични диаманти и бижута от януари, а съветските диаманти, шлифовани в други страни, от септември.

Белгия изрази запаси към тези наказания, утвърдени от страните от Г-7, и предложи решения, по-специално посредством система за следене, с цел да ги направи ефикасни, без да санкционира личната си промишленост с диаманти, процъфтяваща в северозападния й град Антверпен.

Европейски Съюз също по този начин се стреми да наложи по-добре глобите, ориентирани против съветския нефт. Западните страни взеха решение да забранят целия импорт на съветски нефт над цена, закрепена на 60 $ за барел.

Русия съумя да заобиколи тази мярка, като създаде " нереален " флот от петролни танкери, а също и с помощта на помощта на Китай и Индия, сподели изследователката от фондация " Карнеги " Александра Прокопенко.

Страните членки също по този начин взеха решение да разширят тези петролни наказания, с цел да обзет втечнения газ, бутана и пропана, употребявани по-специално за отопление.

В началото на ноември, че Русия е получила над 1 милиарда евро с помощта на " Лукойл " и изключението от европейските наказания в България. По-късно компанията бизнеса си в България, а българският парламент взе решение за на дерогацията за България.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР