Европейският съд представи определение на председателя на Общия съд, с

...
Европейският съд представи определение на председателя на Общия съд, с
Коментари Харесай

Европейският съд отхвърля засега жалбата срещу спирането на руска телевизия

Европейският съд показа определение на ръководителя на Общия съд, с което към този момент се отхвърля жалбата против решението на Съвета на Европейски Съюз за прекъсване на излъчването в Европейски Съюз на съветската телевизия АрТи поради войната в Украйна.

Производството бе намерено по тъжба на френското поделение на съветската телевизия. Председателят на Общият съд отхвърля жалбата, тъй като, в случай че има вреди от решението на Съвета на Европейски Съюз, те са чисто стопански и по тази причина, с изключение на при изключителни условия, не може да бъдат непоправими, защото паричното обезщетение по предписание може да възвърне ситуацията на повредения отпреди настъпването на вредата, се показва в мнението.

По изказванието, че решението на Съвета на Европейски Съюз поврежда облика на съветската телевизия, се отбелязва, че задачата на производството не е да възвърне претърпени вреди. Добавя се, че малкия екран е следвало да показа доказателства за претърпяна щета. Председателят на Общия съд не приема, че съществуват изискванията за необходимост за дефинитивно изговаряне.

Отчита се, че решението на Съвета на Европейски Съюз е обвързвано с нуждата от отбрана на европейските страни от дезинформацията, която би могло да се популяризира от медии, следени от съветското управление, и която би заплашила публичния ред и сигурността в Европейски Съюз поради военното нахлуване против Украйна.

В известие на съда се прецизира, че показаното през днешния ден мнение не предопределя решението на Общия съд всъщност и може да бъде обжалвано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР