Европейският парламент съобщи днес, че в четвъртък, 19 октомври, ще

...
Европейският парламент съобщи днес, че в четвъртък, 19 октомври, ще
Коментари Харесай

Европейският парламент гласува резолюция за ситуацията в Северно Косово

Европейският парламент заяви през днешния ден, че в четвъртък, 19 октомври, ще гласоподава резолюция за обстановката в Северно Косово след събитията в с. Банска на 24 септември, когато в конфликт сред косовската полиция и въоръжена група починаха общо четирима души.

Екологичен потенциал напомня в известието си, представено от в. " Данас ", че по време на пленарно съвещание на 3 октомври по отношение на връзките сред Белград и Прищина евродепутатите остро осъдиха последните произшествия и приканиха двете страни да се върнат към разговора за нормализация на връзките под егидата на Европейския съюз.

„ Депутатите в Европейския парламент чакат, че на виновните за последните набези ще бъде въздадена правдивост и че Сърбия ще сътрудничи при следствието на случая в Банска “, написа още в известието.

Отговорността за събитията в Банска пое някогашният заместник-председател на най-голямата партия на косовските сърби Милан Радойчич. Въпреки това Прищина упреква Белград за въоръжаване на нападателите и в присъединяване в организацията на нападението, а Белград отхвърля, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Евродепутатите приканват Сърбия да изтегли войските си от границата с Косово.

Сърбия и косовските сърби не признават оповестената през 2008 година самостоятелност на Косово. Прищина и Белград водят договаряния с посредничеството на Европейски Съюз за нормализиране на връзките си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР