Европейският парламент призова ЕС да наложи оръжейно ембарго на Саудитска

...
Европейският парламент призова ЕС да наложи оръжейно ембарго на Саудитска
Коментари Харесай

Европарламентът призова ЕС да наложи оръжейно ембарго на Саудитска Арабия

Европейският парламент прикани Европейски Съюз да наложи оръжейно ембарго на Саудитска Арабия на фона на "най-големия в света апетит " в Йемен, осведомят международни организации.

Евродепутатите одобриха необвързваща резолюция, която приканва шефа за външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини да наложи оръжейно ембарго на монархията.

В изгода на резолюцията гласоподаваха 539 депутати, 13 - "против " и 81 - "въздържал се ".

"Могерини би трябвало незабавно да предложи цялостна тактика на Европейски Съюз за Йемен и още веднъж да упорства за йеменска мирна самодейност ", се споделя в резолюцията, в която също се приканва "всички артисти да работят за деескалация на спора и да се обвържат с нов кръг инициирани от Организация на обединените нации мирни договаряния ".

Според депутатите има съществени изказвания, че Саудитска Арабия нарушава интернационалното филантропично право в Йемен.

По-рано гръцкото държавно управление разгласи, че ще се причисли към Европейски Съюз, в случай че наложи оръжейно ембарго на Саудитска Арабия, написа "Гардиън ".

Гръцкото държавно управление е подложено на критика за оръжейно съглашение с Рияд за 66 милиона евро. Но представител на администрацията увери, че Атина ще съблюдава закона, в случай че Европейски Съюз разгласи наказания.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР