Европейският парламент подкрепи пакет от три ключови законодателни проекта на

...
Европейският парламент подкрепи пакет от три ключови законодателни проекта на
Коментари Харесай

EП поиска от ЕС по-бързи действия за енергийна независимост

Европейският парламент поддържа пакет от три основни законодателни плана на Европейски Съюз за понижаване на парниковите излъчвания, който е значима стъпка към задачата на Европейски Съюз да стане самостоятелен от скъпите и замърсяващи изкопаеми горива от Русия доста време преди 2030 година

Евродепутатите приканват за по-широко и по-бързо използване на механизма на Европейски Съюз за промяна на въглеродните излъчвания на границите (CBAM), оповестяват от.

Парламентът е склонен да се сътвори Социален фонд за климата (СФК), който да помогне на най-засегнатите от енергийната беднотия и на хората, които нямат опция да пътуват поради скромните си приходи. Средствата ще бъдат ориентирани за покриване на разноските за енергийния преход. СФК ще поддържа краткотрайни директни ограничения за подкрепяне на приходите, вложение в саниране на здания, сила от възобновими източници, прекосяване от персонален към публичен превоз и други Мерките може да включват фискални тласъци, ваучери, дотации или заеми с нулева рента.

Пакетът от трите основни законодателни плана на Европейски Съюз планува понижаване на парниковите излъчвания с най-малко 55% до 2030 година и отбрана на работните места и жителите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР