Европейският клубен футбол става все по-елитарен, поне що се отнася

...
Европейският клубен футбол става все по-елитарен, поне що се отнася
Коментари Харесай

И богатите плачат в Шампионската лига!

Европейският клубен футбол става все по-елитарен, най-малко що се отнася до най-високото му равнище - Шампионската лига. Плановете за разединение на “каймака ” от мега заможни и свръхсилни клубове в обособен шампионат, наименуван Суперлига, към този момент бяха осуетени. Но това не значи, че ШЛ не е все по този начин предопределен за богатите, като понякога позволяват до “трапезата ” и някой от дребните, с цел да обере остатъците от пиршеството. Рядко се случва по-скромен клуб спрямо Реал Мадрид, Байерн, Челси или Ювентус да вземем за пример да стигне прекомерно надалеч в шампионата - наподобява напряко немислимо от четвъртфиналите нататък.

Но в груповата фаза се случват изненади, а богатите също плачат. Тази есен доказателствата за това са налице. Шампионската лига още веднъж е тук с забавни и зрелищни мачове, като феновете се чудят какво да гледат по-напред. Докато са пуснали тв приемника на един канал, някои наблюдават и, с цел да видят какво се случва в останалите мачове и вероятно да тестват уменията си в прогнозите онлайн.

Барселона е на ръба на исторически неуспех

След напускането на Лео Меси на “Камп Ноу ” като че ли настъпи потоп. Каталунският гранд започва пагубно в Шампионската лига, като отстъпи с 0:3 вкъщи от Байерн и със същия резултат при визитата на Бенфика. Тези провали слагат Барса на ръба на исторически неуспех - да не се класира за 1/8-финалната фаза в шампионата за първи път от две десетилетия насам. Дори и трето място с прекачване към Лига Европа ще бъде крах за славния испански отбор.

Също с нулев актив след първите си два мача е Милан. “Росонерите ” са вторият най-титулуван клуб в шампионата със 7-те си трофея. Но тъкмо 7 бяха и годините, в които италианският гранд отсъства от Шампионската лига. А при завръщането си попадна в най-тежката група, където за момента и Ливърпул, и Атлетико Мадрид разполагат с по-висока класа. И неслучайно съумяха да създадат цялостни обрати против Милан, който мъчно ще преодолее неуспехите на старта.

Но и съгражданите на “росонерите ” нямат особени мотиви да се гордеят с представянето си. Интер взе единствено точка от първите си два мача, откакто загуби вкъщи от Реал Мадрид с 0:1, а след това не съумя да победи Шахтьор Донецк - мачът в Украйна приключи без маркиран гол. Шампионите на Италия въпреки всичко могат да компенсират против скромния Шериф Тираспол. Но не би трябвало да подценяват молдовския дебютант, който записа фрапантен триумф посред “Бернабеу ” и поведе в класирането. Интересно е дали в тази група най-после няма да плаче точно някой от огромните - Реал Мадрид и Интер, които изглеждаха тежки любимци преди старта.

Другите огромни имена в Шампионската лига на този стадий не са застрашени от ранно отпадане. Ситуацията при Манчестър Юнайтед можеше да бъде и много по-различна, в случай че не беше голът на Кристиано Роналдо в 95-ата минута в мрежата на Виляреал. От тимове като ПСЖ и Челси се чака повече, само че въпреки всичко те надали ще се срутен още в групите.А Ливърпул, Байерн, Ювентус и Аякс завоюваха максимума от първите си два мача, като към този момент са доста покрай обезпечаване на място в елиминациите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР