Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и УниКредит Булбанк подписаха гаранционно споразумение

...
Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и УниКредит Булбанк подписаха гаранционно споразумение
Коментари Харесай

Нова кредитна линия за стартъпи, малки и средни предприятия договориха ЕИФ и Уникредит Булбанк

Европейският капиталов фонд (ЕИФ) и УниКредит Булбанк подписаха гаранционно съглашение за увеличение на кредитирането на дребни и междинни предприятия (МСП). В рамките на съглашението УниКредит Булбанк ще предложи на българския бизнес гаранционен инструмент в размер на 210 млн. лв. за даване на заеми при преференциални условия и условия за кредитно поръчителство. Схемата ще е с дълготрайност на деяние 3 години.

50% от кредитния риск на предоставяните капиталови и револвиращи оборотни заеми ще бъде обезпечен по силата на стратегия COSME.

Гаранционна скица COSME е подобаваща за всички дребни и междинни предприятия, работещи в необятен набор от стопански браншове. Фокус в програмата са и стартъп компании, които са в начален стадий на развиване и се нуждаят от финансиране за своята активност посредством конвертируем заем.

" Гаранционното съглашение ще ни даде опция за спомагателна поддръжка на българския дребен и междинен бизнес. Този бизнес сегмент се приспособява по-добре към изменящите се пазари, има огромна и креативност и еластичност и способства доста за цялостната икономическа среда. Смятаме, че с партньорството ще подтикваме бизнесмените да развиват нови планове освен на локални, само че и на други европейски пазари “, разяснява Теодора Петкова, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.

“Рамковото гаранционно съглашение с УниКредит Булбанк, дълготраен сътрудник на ЕИФ, ще усъвършенства изискванията в почти хиляда дребни и междинни компании, които търсят финансиране на техните бизнес проекти. Фокусът на съглашението е върху започващите компании. Споразумението ще ускори конкурентоспособността на МСП-тата, които са най-важният сегмент от българската стопанска система, мотор на икономическия напредък и разширението на работни места и нововъведения “, сподели основният изпълнителен шеф на Европейския капиталов фонд Пиер Луиджи Джилберт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР