Европейските пазари последваха съдбата на тези в Азия и САЩ

...
Европейските пазари последваха съдбата на тези в Азия и САЩ
Коментари Харесай

Паниката и крахът, обхванали Wall Street, стигнаха и до Европа

Европейските пазари последваха ориста на тези в Азия и Съединени американски щати и записаха тежки спадове по време на днешната търговия. Това оповестяват международните организации. Инвеститорите започнаха да разпродават акции поради опасения за повдигане на лихвите в Съединени американски щати.

Борсите в Лондон, Франкфурт и Париж записаха загуби до 3%, до момента в който показателят „ Дау Джоунс” загуби 4,6% , а „ Никкей 225” – 4,7%.

За „ Дау Джоунс” е най-големият спад след финансовата рецесия през 2008 година и най-лошият ден в историята на показателя, който отразява какво се случва с най-крупните и структуроопределящи за американската промишленост предприятия.

Индексът FTSE 100 в края на вчерашната търговия беше на най-ниското си равнище от месец април насам. DAX в Германия в началото отписа 3,5% от цената си.

Ефектът на доминото потегли в края на предходната седмица, когато нови данни демонстрираха по-силен растеж на възнагражденията в Съединени американски щати и дадоха съображение на специалисти да чакат по-бързо повдигане на лихвения % като мярка за битка с инфлацията. Това би направило по-скъпи заемите за бизнеса и за физическите лица.

Анализатори са на мнение, че протичащото се сега е нужна „ корекция” на пазара след дълготраен растеж и е резултат от опитите на вложители в настоящия миг ясно да оценят кои от акциите в портфолиото им са на солидни компании и кои са единствено част от следващ „ балон”.
Въпреки това, малко на брой чакат внезапните спадове на главните показатели да имат дълготрайни последствия. Факт е обаче, че протичащото се визира освен трейдърите от огромните международни тържища – пенсионните фондове употребяват вноските на жителите, с цел да търгуват с акции и да осъществят рентабилност. При срив на пазара те също са застрашени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР