Европейските лидери нямат доверие на България за Шенген, защото много

...
Европейските лидери нямат доверие на България за Шенген, защото много
Коментари Харесай

Кирил Петков: Евролидерите нямат доверие на България за Шенген

Европейските водачи нямат доверие на България за Шенген, тъй като доста от дадените обещания не са изпълнени, съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти в Брюксел. Той добави, че е разговарял по въпроса с премиера на Нидерландия Марк Рюте - една от страните, които се опълчват на приемането на България в пространството за свободно придвижване:

„ Проблемът е, че през годините много от нещата, които сме им обещавали, сме ги лъгали и нямат доверие. И в този момент ние би трябвало да създадем едно равнище ново на доверие. Те подават ръка, само че всички знаем приказката за лъжливото овчарче. Така че оттук насетне е значимо е за нас да покажем, че новото българско държавно управление прави това, което дава обещание “.

Министър-председателят акцентира, че страната би трябвало да построи доверие, като стартира да съблюдава критериите:

„ Какво значи това – в действителност да няма контрабанда по границите, в действителност да имаме надзор на европейската граница, да подсигуряваме, че освен като закони и като изразителност, а като същинско осъществяване го реализираме и аз дадох обещание, че ще стартираме сериозен разговор и сфери, които те виждат като евентуални дефицити, да се опитаме да работим по тях незабавно. Това, което аз му споделих, е - аз не желая да го направя това поради ва или поради Шенген, за нас е значимо да го създадем поради България “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР