Европейските фондови пазари се понижиха в сряда, след съобщенията за

...
Европейските фондови пазари се понижиха в сряда, след съобщенията за
Коментари Харесай

Европейските фондови борси се понижиха в сряда

Европейските фондови пазари се намалиха в сряда, след известията за падналата в Полша ракета и опасенията за разширението на спора в Европа. Русия отхвърли отговорността за случая, полският президент Анджей Дуда го разказа като „ изолиран ”, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е дребна вероятността ракетата да е изстреляна от Русия. Той и европейските водачи приканиха за нерешителност, означи Trading Economics.

Инвеститорите се успокоиха и са в очакване на приходите на огромните европейски компании, в това число Vantage Towers, Siemens Energy и Alstom. Доставчикът на инженерни решения Senior и английският производител на храни Premier Foods регистрираха оптимистични резултати, до момента в който паричният поток и поръчките на френския производител на влакове Alstom надминаха прогнозите.

Siemens Energy се отхвърли от дивидента си, откакто чистата му загуба се усили заради разтърсвания в подразделението за вятърни турбини.

Фючърсите на DAX и Stoxx 600 изгубиха към 0,1% в ранната търговия.



FTSE 100 се бори за прогрес

Акциите в Лондон се търгуваха устойчиво с известно негативно отклоняване, като бенчмаркът FTSE 100 се движеше към 7350 пункта, защото загубите в бранша на недвижимите парцели компенсираха облагите на акциите от енергийния и отбранителния бранш.   

Настроенията бяха ненапълно мрачни на фона на опасенията за стремглаво високата инфлация и възходящото геополитическо напрежение.

Годишният % на инфлация във Англия доближи до 41-годишен връх от 11,1% през октомври, надхвърляйки упованията.



Акциите в Мадрид стопираха двудневния си напредък

IBEX 35 се търгуваше под границата от 8 200 в сряда след две следващи сесии, на които записа облаги, защото вложителите претегляха политическата неустойчивост в Източна Европа.

На корпоративния фронт акциите фармацевтичния колос Grifols бяха измежду най-зле представилите се със загуби от над 3%. От новините стана ясно, че банковата група от Мадрид Banco Santander, SA, е получила рекорден дял от 2,9 млн. евро от дъщерното си сдружение в Съединени американски щати – Santander Holdings USA.



 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР