Европейските филмови награди ще бъдат представени на виртуална церемония от

...
Европейските филмови награди ще бъдат представени на виртуална церемония от
Коментари Харесай

Раздават Европейските филмови награди онлайн

Европейските кино награди ще бъдат показани на виртуална гала от Берлин, оповестиха уредниците. Тридесет и третата подред гала ще се организира напълно онлайн, без аудитория и ще се излъчи на 12 декември 2020-а от немската столица, където е основана Европейската кино академия, а не от Рейкявик, както бе планувано. Събитието ще се излъчи на уеб страницата на премиите и в профилите на академията в обществените мрежи.

" С надълбоко страдание, само че при цялостно взаимно единодушие, Европейската кино академия, кметът на Рейкявик и исландският министър на образованието, науката и културата взеха решение да анулират плануваното събитие за декември тази година в исландската столица и са щастливи да разгласят, че тридесет и петата гала за европейските кино награди ще бъде проведена в Рейкявик през декември 2022-а ", се показва в известие на уредниците, съобщи Българска телеграфна агенция. Както е планувано авансово, тридесет и четвъртата гала ще се състои в Берлин през 2021-a.

Решението е взето поради влошаващата се обстановка с Ковид-19 във от ден на ден европейски страни и в Исландия. Организаторите преценят, че пандемията би засегнала всички събития, проведени всекидневно в Седмицата на Европейската кино академия. Затова Европейската кино академия и нейната продуцентска компания създават нова идея за Седмицата с онлайн събития.

Процедурата за отличаване на филмите остава без смяна. Повечето награди се избират посредством гласоподаване от над 3800 членове на академията. Заради пандемията номинациите ще бъдат огласени онлайн на 10 ноември взаимно с Европейския кино фестивал в Севиля, Испания, дълготраен сътрудник на Европейската кино академия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР