Европейските акции набраха сила във вторник, като общоевропейският STOXX 600

...
Европейските акции набраха сила във вторник, като общоевропейският STOXX 600
Коментари Харесай

Европейските пазари търсят посока

Европейските акции набраха мощ във вторник, като общоевропейският STOXX 600 добави 0,3% и доближи двумесечен връх, а немският DAX 40 напредна с 0,4% и записа петмесечни върхове, подсилен от възобновяване на стоковите акции.

Инвеститорите продължиха да правят оценка евентуалната посока на световната парична политика и другите опасности за световния стопански напредък, в това число упованията, че Китай може да наложи още веднъж строги ограничавания на COVID-19.

В европейските корпоративни вести TAG Immobilien спря дивидента си – следващ образец за напъните за балансиране в бранша на недвижимите парцели. Enel, комунална компания номер 1 в Италия, съобщи, че ще продаде активи за 21 милиарда евро, с цел да понижи дълга, до момента в който немската Thyssenkrupp бе подложена на напън, откакто интензивният вложител Cevian понижи каузи си в производителя на стомана.

Инвеститорите чакат информация за настоящата сметка на еврозоната и предварителните данни за потребителското доверие, както и докладите за облагите на огромни компании, като Vantage Towers, Tag Immobilien и Einhill Германия.

В Обединеното кралство търговецът на електрически артикули AO World увеличи насоките си за облага за цялата година.



 

Британските акции записаха 10-седмичен връх

FTSE 100 се увеличи с повече от 0,5%, търгувайки се във вторник над границата от 7430 – най-високата стойност от 10 седмици. Акциите на минните компании и тези в енергетиката се повишиха надлежно с 1,6% и 3,1%, откакто цените на суровините се възвърнаха.

На макрофронта последните данни демонстрираха, че бюджетният недостиг на Обединеното кралство е по-нисък от предстоящото през октомври, макар по-високите разноски, свързани с държавната сметка за сила, ориентирана в поддръжка на английските семейства.



 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР