Европейската централна банка ще предприеме действия, ако отчете засилване на

...
Европейската централна банка ще предприеме действия, ако отчете засилване на
Коментари Харесай

ЕЦБ ще противодейства на засилването на инфлацията

Европейската централна банка ще предприеме дейности, в случай че регистрира усилване на вторичните инфлационни резултати.

Това съобщи вицепрезидентът на Европейската централна банка Луис де Гиндос в изявление за немското издание Handelsblatt.

По-рано този месец ЕЦБ форсира темповете, с които редуцира изкупуването на облигации, а вложителите към този момент чакат първите сигнали за идните покачвания на лихвите в еврозоната.

По мотив рисковете за европейската финансова система от войната в Украйна Де Гиндос разяснява пред Handelsblatt, че към този момент няма заплаха от "запушване " на ликвидността, фирмите не престават да издават облигации, а финансовите пазари са нестабилни, само че без "драматични разтърсвания ".

Той означи, че в резултат на рецесията в Украйна се следи задействането на така наречен маржин изисквания* върху стоковите деривати, които са довели до увеличение на нужното поръчителство за покриване на отворени позиции.

Луис де Гиндос разяснява и понижаването на курса на еврото през последните седмици.

По думите му това води до оскъпяване на част от вносните артикули, само че към този момент единната валута отслабва по-осезаемо единствено по отношение на щатския $, до момента в който в кошницата с останалите валути на главните търговски сътрудници на Европейски Съюз еврото остава устойчиво.

* Margin call - условие за внасяне на спомагателни средства за покриване на позиции от страна на брокера. Обикновено това става, когато клиентът търгува със заемни средства, а личният му капитал не е задоволителен за застраховане на отворената позиция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР