Европейската космическа агенция излъчи на живо изображения на Марс, направени

...
Европейската космическа агенция излъчи на живо изображения на Марс, направени
Коментари Харесай

Излъчваха на живо от Марс, какво разкри уникалната планета

Европейската галактическа организация излъчи онлайн изображения на Марс, направени в действително време от сондата " Марс Експрес ". Запис е оповестен на формалния канал на Агенцията в ЮТюб.

Общото време на лъчение беше към един час. Снимките на Червената планета се променяха почти на 50 секунди. Предаването беше прекъсвано на моменти от мощен дъжд на мястото, където е приемателната антена в Испания.
-->
Първите фрагменти демонстрираха към една трета от Марс, който последователно ставаше все по-голям, а по-късно стартира да се смалява, до момента в който галактическия уред обикаляше към планетата.

" Ако в този момент бяхте на апарата " Марс Експрес "... щяхте да виждате това ", сподели инж. Саймън Ууд от задачата.  " Обикновено не получаваме облици по този метод.

Снимки и други данни нормално се съхраняват от галактическия уред и по-късно се предават до Земята, когато антената му може да бъде ориентирана към нас, изясни Ууд.

" Днес честваме 20-ата годишнина от задачата " Марс Експрес " и по отношение на това даваме опция на всеки да се приближи до тази планета допустимо най-близо ", се споделя в прес известието на Европейската организация.

Предадените на земята фотоси са направени в действително време от камера, инсталирана на сондата " Марс Експрес ". Изображенията на планетата се появиха с към 17 минути забавяне. Това е времето, належащо на сигнала да измине дистанцията от сондата до Земята.

Европейската сонда " Марс Експрес " беше изстреляна от космодрума Байконур през юни 2003 година и доближи Марс на 3 декември 2003 година Тя достави на планетата спускаемия уред " Бийгъл 2 ", който беше загубен в последния стадий от кацането.

По време на работата си в орбита " Марс Експрес " прави доста фотоси на повърхността на Марс, открива огромни ресурси от лед и евентуални следи от течна вода под полярните ледени шапки на четвъртата планета в Слънчевата система.

Кадри в съвсем действително време от такова огромно разстояние са " много редки ", изясни Европейската галактическа организация. На живо е излъчено стъпването на астронавти на Луната преди повече от 50 години, а по-скоро и по какъв начин галактически уред се блъска ориентирано в Луната и метеорит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР