Европейската комисия води разговори с българското правителство заради опасения, че

...
Европейската комисия води разговори с българското правителство заради опасения, че
Коментари Харесай

ЕК разговаря с България заради препродаването на руски петрол

Европейската комисия води диалози с българското държавно управление поради опасения, че от страната ни могат да бъдат изнасяни рафинирани артикули на „ Лукойл “.

Това споделиха в отговор на питане на Клуб Z източници от Комисията.

„ Такива спекулации към този момент има най-вече във вашите медии. Чухме и някои публични изказвания. Нашата процедура в такива случаи е да се свържем със съответната страна. Искаме да чуем българската страна и какви са тъкмо нейните планове, както и тя да чуе нас “, прибавиха нашите събеседници.

Те имаха поради изявления, съгласно които служебното държавно управление желае да разреши на „ Лукойл “ да изнася рафинираните си артикули. Властите в София настояват, че това е позволено, тъй като страната ни се употребява с двегодишна дерогации от възбраната за импорт на съветски нефт по море, влизаща в действие на 5 декември.

От „ Берлемон “ обаче отхвърлиха да оповестят за наличието на диалозите. А единствено акцентираха, че не може да се каже, че самодейността за тях е на някоя от двете страни. И допълниха, че на този стадий диалозите са градивни.

Па-рано през днешния ден представителят на Европейска комисия Даниел Фери отговори на журналистически въпрос, че Брюксел не е трансформирал мнението си по въпроса по какъв начин България може да ползва получената дерогация.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР