Европейската комисия ще представи днес, 19 януари, план за действие

...
Европейската комисия ще представи днес, 19 януари, план за действие
Коментари Харесай

ЕК предизвиква финансовото господство на САЩ и долара точно преди идването на Байдън на власт

Европейската комисия ще показа през днешния ден, 19 януари, проект за деяние по въпроса по какъв начин може да се ускори в световната финансова система. Документът в размер от 18 страници цели по-добра отбрана на европейската стопанска система против финансови наказания, написа " Зюддойче Цайтунг ", съобщи БГНЕС.
Работният документ за ролята на еврото е по-голям - можете да го видите!
 Подготвя се народен проект за въвеждане на еврото в България Подготвя се народен проект за въвеждане на еврото в България
" Очакванията ни са страната ни да се причисли към еврозоната през 2024 година Основните задания на българското държавно управление по пътя към по...
Досега доларът доминираше на международните пазари. А отиващият си американски президент Доналд Тръмп със глобите против Иран сподели на европейските страни какъв брой подвластни са от американската финансова система: Тръмп заплаши с огромни санкции банките, които вършат бизнес с Иран, и по този метод затрудни легалната търговия на европейски компании със страната (бел. ред. - и това в случай, че за отбрана от американските наказания, само че очевидно той не проработи просто тъй като загубата при наказания от Съединени американски щати ще е по-голяма от ползвата да си в европейския механизъм). И макар че Съединени американски щати не са упоменати в стратегическия документ на EK е ясно, че се имат поради глобите на Тръмп в текста " Едностранните дейности на трети страни, нарушили законната търговия и вложенията на компании от Европейски Съюз с други страни ".
Този проект към този момент е вторият " лют " подарък за " добре пристигнал " от Брюксел за новия американски президент Джо Байдън, разяснява немското издание. Припомняме, че Байдън встъпва в служба на следващия ден, 20 януари. Високопоставени чиновници във Вашингтон са раздразнени, че преди три седмици Европейски Съюз се е договорил за капиталово съглашение с Китай, вместо да изчака и първо да се споразумее за обща тактика с новия президент на Съединени американски щати по отношение на Пекин.
С проекта си за деяние за еврото и контракта с Китай Еврокомисията желае да насърчи " отворената стратегическа автономност " на Европейски Съюз. Зад тази спешна фраза в Брюксел се крие задачата Европа да бъде по-малко подвластна от други стопански сили и да може да се пази по-добре против нелоялни практики.
С оглед глобите от страна на трети страни като Съединени американски щати, Европейска комисия дава обещание в проекта за деяние да прегледа разширението на по този начин наречения статут за блокиране. Това е законът на Европейски Съюз, целящ да защищити европейските компании от последствията от наказания, с които Европейски Съюз не е обвързван. Освен това Брюксел желае да координира по-тясно глобите с други стопански сили. Идеята да се разреши сходни наказателни ограничения да станат част от утвържденията за усвояване е взривоопасна. Ако американски тръст желае да купи значима европейска компания, Европейска комисия или националните надзорни органи биха могли да проверяват дали придобиването ще обвърже впоследстствие европейската компания с едностранно наложените американски наказания, което не би било желателно от позиция на Брюксел.
 ЕЦБ обмисля въвеждането на цифрово евро ЕЦБ обмисля въвеждането на цифрово евро
Европейската централна банка съществено обмисля стартирането на публична европейска цифрова валута - цифрово евро. Все още обаче не е в...
Планът за деяние предлага многочислени разновидности за усилване на еврото. Това би трябвало да направи Европа по-малко подвластна от $ и американската финансова промишленост. В тази посока има доста какво да се направи. Проучване на Европейската централна банка (ЕЦБ) демонстрира, че световното значение на еврото остава на исторически минимуми. Европейската комисия желае да насърчи прилежащите райони да правят по-често интернационална търговия в евро. Подчертава се значимостта на това страните-членки да реализират прогрес с Банковия съюз и съюза на финансовите пазари - упорит и сложен план за основаване на обединен, безконтролен пазар за банкови и борсови покупко-продажби в Европейски Съюз. Фактът, че най-големият европейски финансов център - Лондонското Сити, към този момент не принадлежи на Европейски Съюз, прави тази нужда още по-спешна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР