Европейската комисия ще предложи в началото на следващата година задължителни

...
Европейската комисия ще предложи в началото на следващата година задължителни
Коментари Харесай

ЕК прокарва Истанбулската конвенция под формата на общи правила

Европейската комисия ще предложи при започване на идната година наложителни правила за попречване и битка с насилието против дами и домашното принуждение. Това заяви пред Европейския парламент еврокомисарят по въпросите на равенството Хелена Дали. Тя посочи, че предлагането на Европейска комисия ще се основава на неприетата до момента от Европейски Съюз Истанбулска спогодба. Дали разясни, че комисията поддържа бързо присъединение към конвенцията и това остава водеща цел, тъй като документът дава мощни благоприятни условия за битка с насилието, учредено на пола,съобщи  БТА.

Еврокомисарят Хелена Дали заяви, че Европейска комисия е подготвена да предложи законодателство против словото на омразата.

Законопроектът ще съдържа ограничения и против закононарушенията, осъществени от ненавист на основата на пола и половата ориентировка.

Истанбулската спогодба бе подписана от Европейски Съюз през 2017 година, само че не е утвърдена. България, Унгария, Чехия, Словакия, Латвия и Литва също не са утвърдили конвенцията. По-рано тази година Турция първа се отдръпна от конвенцията, откакто бе първата страна, утвърдила документа преди близо 10 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР