Европейската комисия се отказа от въвеждането на забрана върху доставката

...
Европейската комисия се отказа от въвеждането на забрана върху доставката
Коментари Харесай

ЕК се отказа да блокира доставките на ваксини за Великобритания

Европейската комисия се отхвърли от въвеждането на възбрана върху доставката на ваксини против ковид в Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство, в границите на задействан механизъм за контрол на доставките отвън границите на общността. Това се споделя в публикувано в Брюксел изказване на Еврокомисията, предадоха Ройтерс и Франс прес.
Европейският съюз внезапно се отметна от проекта си да задейства изключителни ограничения, заложени в съглашението за Брекзит, с цел да ограничи износа на ваксини против COVID-19 през ирландската граница към Обединеното кралство, откакто това желание провокира остра реакция в Северна Ирландия, Лондон и Дъблин, показва Ройтерс. Остра реакция имаше и от Световната здравна организация, чиито публични представители нарекоха желанието " доста обезпокоително ".
Изявлението на Европейски Съюз беше публикувано малко преди среднощ след бурни митинги в Лондон, Белфаст и Дъблин. В него се споделя, че ще се подсигурява, че протоколът за Северна Ирландия, направен, с цел да може границата да стои отворена, нама да бъде нарушен.
 До седмици Лондон утвърждава четвърта ваксина против Covid-19 До седмици Лондон утвърждава четвърта ваксина против Covid-19
Във Англия до седмици се чака да бъде утвърдена четвърта ваксина против Covid-19, чиито тествания демонстрират, че тя е ефикасна и...
Европейски Съюз обаче предизвестява, че в случай че ваксини и дейни субстанции бъдат ориентирани към трети страни и отвън блока, ще бъдат употребявани " всички налични принадлежности ".
Ирландският министър председател Михол Мартин приветства решението на Еврокомисията да не прибягва до клаузата в Брекзит, засягаща протокола за Северна Ирландия. Ирландският външен министър Саймън Ковини също изрази удовлетворение, само че сподели, че случилото се би трябвало да послужи за урок.
Ковини посочи, че протоколът не е нещо, което да може да се употребява с лека ръка, а е значителен, мъчно реализиран компромис, който пази мира и търговията в полза на доста хора.
Като част от завършването на тази мярка Еврокомисията ще подсигурява, че протоколът Ирландия/Северна Ирландия няма да бъде обиден, написа в публикуваното изказване.
 Англия дава огромна сума на европейците, с цел да си тръгнат Англия дава огромна сума на европейците, с цел да си тръгнат
Британските управляващи оферират на европейците сумата от 2000 паунда, с цел да изоставен непринудено Обединеното кралство, месеци преди да изте...
Противно на първичното си желание, Еврокомисията " не задейства защитната уговорка ", което би й разрешило по изключение да не се съобрази с този протокол за имунизациите, съобщи Агенция Франс Прес.
Причина за първичното желание на Европейската комисия стана събитието, че британско-шведската компания " АстраЗенека ", която по-рано уведоми Европейски Съюз за редуциране на предплатените от Еврокомисията доставки, доставя във Англия три пъти повече дози ваксина, в сравнение с в страните от Европейски Съюз.
Тази ваксина се създава в две предприятия в Белгия и Нидерландия и в две - във Англия. Еврокомисията упрекна " АстраЗенека " в нарушаване на контракта и предаване на предопределени за Евросъюза артикули на трети страни, напомня ТАСС.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР