Европейската комисия приел пакет от помощ на стойност 118 милиона

...
Европейската комисия приел пакет от помощ на стойност 118 милиона
Коментари Харесай

ЕК одобри пакет помощ за Палестина на стойност €118 млн.

Европейската комисия приел пакет от помощ на стойност 118 милиона евро в поддръжка на Палестина, предаде Ройтерс.

Помощта ще бъде за погашение на заплати и пенсии на държавни чиновници на Западния бряг, обществени надбавки за уязвими фамилии и заплащане за медицински препратки към лечебни заведения в Източен Йерусалим.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен акцентира, че ЕС е подготвен да продължи да оказва помощ на палестинската власт в дълготраен проект. Ние обмисляме по-широк средносрочен пакет за идната година, с цел да допринесем за икономическата и политическата непоклатимост на Газа и Западния бряг, откакто изискванията го разрешат на място, като част от по-широките интернационалните старания за възобновяване на решение за две страни, добави тя.

За 2024 година Европейски Съюз също е заделил 125 милиона евро филантропична помощ за хората в обсадената линия Газа. Това е съществено развиване и би трябвало да бъде сигнал за пробуждане за целия свят да работи в този момент, с цел да предотврати смъртоносна човешка злополука, съобщи еврокомисарят Жозеп Борел.

Помощта би трябвало да доближи до нуждаещите се посредством всички нужни средства, в това число филантропични коридори и паузи за филантропични потребности, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР