Европейската комисия представя за втора година докладите по хоризонталния механизъм

...
Европейската комисия представя за втора година докладите по хоризонталния механизъм
Коментари Харесай

ЕК представя докладите за върховенството на закона

Европейската комисия показва за втора година отчетите по хоризонталния механизъм за върховенството на закона на страните членки. Кореспондентът ни в Брюксел Ангелина Пискова напомня наличието на документа за страната ни от предходната година:

В първия отчет по хоризонталния механизъм за България от септември 2020 година се акцентира, че собствеността на някои медии е непосредствено обвързвана с политически настоящи лица, даже и те самите да не ги имат публично.

Авторите на документа напомнят, че доста публицисти дефинират политическата интервенция в медиите като „ нещо всекидневно “ и „ необятно практикувано “ и се добавя, че кореспонденти все по-често се изправят пред закани и набези, свързани с техни изявления.

По отношение на битката с корупцията се споделя, че към момента пред България стоят значими провокации като реализиране на сериозен брой дефинитивни присъди за корупция по високите етажи на властта.

В него се акцентира, че би трябвало да бъдат приключени процедурите, които да подсигуряват ефикасна отчетност от страна на основния прокурор, както и че съставът и действието на Висшия правосъден съвет и Инспектората към него към момента са обект на безпокойствие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР