Европейската комисия представи становищата си относно проектите на бюджетни планове

...
Европейската комисия представи становищата си относно проектите на бюджетни планове
Коментари Харесай

ЕК приема становища относно проектите на бюджетни планове за еврозоната

Европейската комисия показа мненията си по отношение на плановете на бюджетни проекти за 2020 година на страните членки от еврозоната, предприе ограничения според Пакта за непоклатимост и напредък за Унгария и Румъния и одобри четвъртия отчет за засилено наблюдаване във връзка с Гърция.

От юли тази година и за първи път от 2002 година насам нито една страна членка от еврозоната не е подложена на процедурата при несъразмерен недостиг. Очаква се съотношението на дълга към Брутният вътрешен продукт в еврозоната да продължи да понижава, както през последните години, и да намалее от към 86 % през 2019 година на към 85 % през 2020 година Това се случва в подтекста на отслабваща европейска и международна стопанска система.

След неотдавнашната есенна икономическа прогноза от 2019 година и съвещания с страните членки Комисията одобри мненията си по отношение на плановете на бюджетни проекти на всички страни от еврозоната. Тя установи, че нито един от плановете на бюджетни проекти за 2020 година не се отклонява изключително съществено от условията на Пакта за непоклатимост и напредък.

МФ разгласява законопроекта за държавния бюджет за 2020 година

През 2020 година проектите на Германия, Ирландия, Гърция, Кипър, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия и Австрия съблюдават Пакта за непоклатимост и растеж; Естония и Латвия съблюдават условията като цяло, а проектите на Белгия, Испания, Франция, Италия, Португалия, Словения, Словакия и Финландия пораждат риск от неспазване на Пакта за непоклатимост и напредък през идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР